Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építőipari hírek

Támogatónk új vakolat rendszerrel a fenntarthatóságért

A Sto bemutatja az AimS® hőszigetelő rendszert, mely a cég kifejezetten a fenntarthatóságra fókuszáló termékcsaládja, mint az első megújuló, bio nyers-anyagokon alapuló homlokzati hőszigetelő rendszer.

Ami a legjobb a környezetnek, az a legjobb Önnek

A minőség, a klímavédelem és az erőforrások megőrzése az alapja az új Sto AimS® termékcsaládnak. A cég ideológiája az új normák meghatározása az ökológiai, a gazdasági és a társadalmi kritériumok terén, a kiváló feldolgozási tulajdonságok megőrzése mellett. Annak érdekében, hogy a tervezők és kivitelezők biztonságosan, fenntarthatóan, tiszta lelkiismerettel tudjanak dolgozni és alkotni, a jövő anyagaival.

Az új AimS® termékcsalád hosszú-távon nyújt segítséget az építőiparban a környezetbarát termékek és anyagok létrehozásában. Teszi mindezt kiváló minőségű, tartós, ragasztott, kompozit homlokzati hőszigetelő rendszerekkel, még inkább környezetbarát megoldást nyújtva, mint az eddigi rendszerek. A három új termék, együttesen eredményez olyan hőszigetelő rendszert, amely jelentős nyersolaj megtakarítással gyártható, így tiszta, tudatos fenntarthatóságot eredményez az építőipar adott területén.

StoTherm AimS® az első olyan hőszigetelő rendszer, melyben a vakolatot, hálóerősítést és a festéket a fenntarthatóság szempontjából optimalizálták: ez több hordónyi nyersolaj megtakarítást jelent minden egyes megépülő projekten. A StoTherm hőszigetelő rendszerek bizonyított feldolgozási és műszaki-esztétikai tulajdonságai változatlanok, csakúgy, mint az időjárás, valamint a mikroorganizmusok, repedések és mechanikai terhelések elleni kiváló védő tulajdonságai.

A termék erősségei – meggyőző előnyök:

1. Klímavédelem és erőforrás megőrzés
Több, mint 95% megújuló és hozzáférhető nyersanyagból

2. Több hordónyi nyersolaj megtakarítás
Kevesebb kőolajfogyasztás a faipari hulladékokból nyert helyettesítő anyagoknak köszönhetően

3. Repedés és ütésálló
Erős védő tulajdonságok az időjárás és a mechanikai terhelésekkel, valamint a mikroorganizmusokkal szemben

4. Nem éghető és cementmentes
Tűzvédelmi osztály A2-s1,d0 az EN 13501-1 szerint

5. Tökéletesség a magasépítésben
Különösen alkalmas sokemeletes épületekhez, speciális funkciójú épületekhez, középületekhez

6. Tanúsított fenntarthatóság
The Blue Angel ökocímkével tanúsított

A három rendszerkomponens bemutatása

A homlokzatfesték StoColor Lotusan AimS®, a fedővakolat Stolit AimS® és a hálóágyazó anyag StoArmat Classic AimS®. Mindhárom terméknél sikerrel pótolták a hagyományos kötőanyagot megújuló fenyőolaj nyersanyaggal (Nawaro*).

*A megújuló nyersanyagok (Nachwachsender Rohstoff, rövidítve: NawaRo, Nawaro, vagy NR) olyan szerves nyersanyagok, amelyek a mezőgazdasági és erdészeti termelésből származnak és a gyártási folyamatokban kifejezetten az élelmiszer- és takarmányozási ágazaton kívüli további célokra használnak fel.

StoColor Lotusan AimS®

A tartalom forradalmi, a technika a jól bevált.

A koszszemcsék nem tapadnak szilárdan az alapfelülethez és környezeti hatásra (eső, szél) a felület megtisztul, erről ismert a Lotus-Effect® technológiájú Sto homlokzatfesték. A StoColor Lotusan AimS® segítségével a fenntarthatóság területén is mércét állíthatunk fel. Mivel a kőolajból készített kötőanyag 30%-át lecserélték egy erőforrástakarékos fenyőolajból készülő helyettesítő alapanyaggal. Összességében az új recept 95%-ban megújuló és hozzáférhető alapanyagból áll. A részletekhez kattintson ide! >

Stolit AimS® K/MP

Természetes innováció 30% fenyőolaj kötőanyaggal

Stolit AimS® egy olyan vékonyvakolat, amely tartva a természetesség elvét biocid hatóanyagok nélkül nyújt védelmet az algák és gombák ellen a homlokzaton. A hagyományos kőolaj alapú kötőanyag mennyiségét 30%-kal csökkentették. További hozzáadott értéket jelent, hogy a termék oldó-, és lágyítószermentes.A speciálisan kifejlesztett termék alacsony tápanyagtartalmú, gyors a felület száradása, így nem kínál talajt a mikroorganizmusok megtelepedésére. A teljes homlokzat sok éven át megőrzi értékét, így növelve a rendszer fenntarthatóságát. Stolit AimS® K részletek! >

StoArmat Classic AimS®

A hálóágyazó anyagunk fehér és egyben nagyon „zöld”.

StoArmat Classic AimS® az egyetlen cementmentes, szerves hálóágyazó-anyag, megújuló és hozzáférhető alapanyagokból, amely egyesíti a környezetbarát előállítás és a kiváló feldolgozás lehetőségét. A Stotherm AimS® hőszigetelő rendszer akár 10 Joule ütésállósággal is rendelkezik, repedésmentesen. A részletekhez kattintson ide! >

További információért és a teljes cikk megtekintéséért látogasson el a Sto weboldalára.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb