Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Hírek

Világszenzációk előtt végzett a második helyen a Magyar Zene Háza

Második helyezést ért el a Liget Budapest projektben megvalósuló Magyar Zene Háza a Time Out toplistáján, mely azokat az újdonságokat szedte csokorba, amelyeket az új esztendő kiemelkedő új helyszíneiként, eseményeiként ajánl a nemzetközi turizmus számára.

A létesítmény többek között olyan kulturális világszenzációk előtt végzett a második helyen, mint a New York-i Museum of Broadway, az isztambuli Modern Művészetek Múzeuma, a tajvani Művészeti Központ és a kairói Nagy Egyiptomi Múzeum, benne Tutanhamon sírjának teljes leletanyagával. A lista élére a Serge Gainsbourg francia énekes-zeneszerző életművét bemutató párizsi múzeum került.

Látványából adandóan a legjobban várt épületek közé került

Magyar Építő Zrt. kivitelezésével megépített, világon egyedülálló szerkezettel rendelkező Magyar Zene Háza látványos épületét december 16-án mutatták be a nagyközönség számára a fővárosi Városligetben. A helyszínen kiosztott tájékoztató szerint a Liget Budapest projekt keretében Sou Fujimoto tervei alapján létre jött épület január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg a kapuit.

A komplexum lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végezte el. A bonyolult tetőszerkezet acélvázát a Weinberg Kft. készítette, a vasbeton-szerkezet az Épszerk-Pannónia Invest munkája, az üvegelemeket pedig az Orosházaglas Kft. gyártotta. Sou Fujimoto magyar tervezőpartnere az M-Teampannon Kft. volt.

„A japán sztárépítész által tervezett épület organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt, nem véletlen, hogy világszerte a legjobban várt új épületek között tartja számon a nemzetközi szakma.” – olvasható a közleményben.

A teljes cikk a www.magyarepito.hu weboldalon olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb