Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Mi is az a MAKÉSZ

A MAKÉSZ jelentése 2019 nyarától: „Magyar Környezettudatos és Szerelt Technológiás vállalatok Szövetsége”,  korábbi elnevezése: „MAGYAR Könnyűszerkezetépítők Szervezete”

Az új névadás azért volt szükséges, mert hosszú évek alatt a piac és a technológiák is sokat formálódtak. Sokkal jobban képviselő a szövetség munkásságát és ideológiáját az új név, hiszen a szövetségbe belépett tagok és az újonnan felvételre kerülő partnerek mindegyike környezettudatos házakat épít. A technológiára jellemző, hogy szárazépítészettel készülnek, tehát csavarozással, szegezéssel, nagyfokú üzemi előszereléssel és minél kisebb mértékű építési helyszínen végzett munkával. Így az előny továbbra is megmaradt a „hagyományosnak” kikiáltott technológiákkal szemben, hogy ezek a házak egész évben kivitelezhetőek, hiszen időjárástól független a szerelt technológia.

Pár mondatban összefoglaljuk a MAKÉSZ tevékenységét és a szövetség célkitűzését.

 • A mindennemű gazdasági tevékenység kizárása mellett azoknak a könnyűszerkezetes épületeket szerelő, gyártó, forgalmazó vállalkozásoknak az összefogása és képviselete, amelyek termékeik minőségének biztosítása érdekében folyamatos minőségi felügyeletnek vetik alá magukat .
 • A könnyűszerkezetes építési módhoz kapcsolódó minden tudományos, műszaki és gazdasági kérdés, a könnyűszerkezetes szerelt, gyors és készház építési és értékesítési módok továbbfejlesztésének vizsgálata, ezen építési módra vonatkozó minden segítő szándék felkutatása és támogatása.
 • A szerelt technológiás építési technológiák általános megítélésének, ismertségének javítása, népszerűsítése, a különböző technológiák műszaki jellemzőinek, széleskörű megismertetése. Egységes fellépés a piacon a megfelelő minőségbiztosítási rendszer és szabványosítás kidolgozása érdekében.
 • Együttműködés a mindenkori érvényes szabványok, a magyar építéstechnikai előírások és jogszabályok alapján, az építészeti és a hivatalosan elismert magyar és uniós építőanyag vizsgáló intézményekkel.
 • Megfelelő intézkedések megtétele, alkalmazása a minőségbiztosító, minősítőeljárások és irányelvek felhasználásával, a vizsgálatok és alkalmazásuk végrehajtására.
 • A tagok piaci pozíciójának megerősítése, piaci részesedésének növelésének érdekében.
 • A tagok szakmai, gazdasági érdekérvényesítése.
 • A tagozati tagok, azon termékeire a tagozati minősítő jegy odaítélése, amelyek a minőségbiztosító eljárás feltételei alapján a minőségi követelményeket kielégítik.
 • A minősítő jeggyel való esetleges visszaélések megakadályozása.
 • A minőségbiztosítási eljárás a szerelt technológiás házakra, épületszerkezetekre terjed ki.
 • A tagozat figyelemmel kíséri a szakmai területen tevékenykedő vállalkozások működését szakmai-etikai szempontokból, és fellép az általánosan elfogadott normák, valamint a tagozat alapszabályának betartásáért.
 • A tagozat működési területét érintő kérdésekben kapcsolatot tart az illetékes közigazgatási szervekkel, intézményekkel, szakmai szervezetekkel, minden fórumon a tagok érdekeit képviseli.
 • A tagozat kapcsolatot tart a külföldi gyártói, kereskedői, szolgáltatói szakmai szövetségekkel és szervezetekkel, fórumokkal, itt képviseli az egyesületi tagok érdekeit, hozzájárul a tagozat és a tagjai külföldi kapcsolatainak fejlesztéséhez.
 • A tagozat rendelkezésre álló eszközeivel bekapcsolódik a szakmai képzést és a szakmai kultúra emelését célzó oktatási, képzési tevékenységbe és a szakmai követelmények kialakításába.
 • A tagozat a vállalkozások tevékenységet elősegítő műszaki, gazdasági információkat gyűjt és szolgáltat, ennek érdekében tapasztalatcseréket, tájékoztatókat, konzultációkat szervez.
 • A tagozati tagok informáltságának javítására és tagjai tevékenységének, szolgáltatásainak bemutatására szakmai-, áru-, cég-, és szolgáltatás- bemutatókat, cégek közötti szakmai konzultációkat, partnerközvetítést szervez.
 • Peres és peren kívüli ügyek esetében a tagozat tagjait érintő jogsértéssel szemben egységesen fellép.
 • A tagozat tagjait érintő szakmai fogalmak, mások vagy tagok által történő jogellenes használatá-val szemben fellép.
 • A tagozat politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

A MAKÉSZ védjegy

A (MAKÉSZ) védjegy mutassa meg és jutassa a felhasználó kifejezésére, a minőségbiztosítással felügyelt terméket és szolgáltatást.

Ez a védjegy a MAKÉSZ védjegy.

A védjegy alkalmazásának célja a magyar piacon a megfelelő technológiát alkalmazó és a minőséget garantáló vállalkozások népszerűsítése, a megrendelők bizalmának erősítése. Alkalmazásával a tagok népszerűsítsék a megbízható minőséget garantáló vállalkozások munkáját.

Jelenleg a MAKÉSZ védjegyre jogosítás megszerzésének és megtartásának feltételrendszere kidolgozás alatt van.

'Fel a tetejéhez' gomb