Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Hírek

A MAKÉSZ felajánlotta építőipari kapacitását segítségként a recski polgármester felé

Tisztelt Nagy Sándor polgármester úr!

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) keretein belül működő Magyar Környezettudatos és Szerelt Technológiás Vállalatok Szövetsége (MAKÉSZ) értesülve a környezeti katasztrófát okozó múlt heti esőzésről és a keletkezett súlyos károkról, az ÉVOSZ vezetésének támogatásával felajánlja a tagvállalkozásai által rövid időn belül felépíthető és lakhatóvá tehető „készházas” építési kapacitását a legsúlyosabb helyzetben lévő lakosok részére, akár végleges megoldást kínálva. 

A favázas építési móddal a rendszerváltás óta többezer lakás épült hazánkban is. 25 éve alakult szervezetünk (MAKÉSZ) tagjai, mint önálló vállalkozások a minőségi építés mellett a megújuló anyagok használatával környezetkímélő technológiákat alkalmazva építenek olcsó fenntartású lakóházakat (is). 

A 2010-ben a Hernád völgyében lefolyt árvíz utáni hasonló helyzetben egy helyi 3 gyermekes családnak építettek a szövetség tagjai új lakóházat Ónodon. 

Üzemi előregyártással, a helyszínen 2-3 hét alatt félkészre szerelve, majd a szerelési, szakipari munkákat ütemesen elkészítve akár 2 hónap alatt tudnak lakható épületeket átadni. A helyszíni szereléssel dolgozó cég a favázas szerkezetet KVH szerkezetépítő fából csapos kötésekkel készíti. Az összeszerelés rendkívüli gyorsaságát és nagyfokú pontosságát a gondos gyártmánytervezés és a precíz CNC-gépes megmunkálás biztosítja. A magas fokú előkészítettség párosul a helyszíni szerelés gyorsaságával. 

Itt jelentkezik egy lehetséges előnye a rendszernek: a szigetelés, a táblás borítás készítése és egyes száraz technológiák betanított munkával készülhetnek, ami lehetővé teszi az építtetők személyes közreműködését. Ez természetesen szakmunkás és/vagy művezető irányításával történhet, de az építés folyamatában a személyes részvétel motiváló erő lehet a majdani lakáshasználó számára.

Lakóházaink az előírásnál jobb, akár passzívház szintű hőszigeteléssel A++ energetikai besorolásra képesek, amit 25-28 cm szigeteléssel, 32 cm teljes falvastagsággal érünk el. Anyaghasználatban árérzékenység esetén alkalmazzuk a hagyományos szigetelési és gépészeti megoldásokat, de nyitottak vagyunk a természetes anyagok használatára és törekvésünk a CO2 kibocsátás és ezzel az ökológiai lábnyomunk egyedi műszaki megoldásokkal történő csökkentése. 

Budapest, 2023. június 19.

Tisztelettel:              

Józsa Árpád (MAKÉSZ elnökségi tag)                      
Koji László (ÉVOSZ elnök)

      

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb