Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld építészet

Helyi anyagok felfedezése a kortárs építészetben: a PWDC átalakítja az épületfelületeket Nigériában

A Patrick Wahid Design Consultants (PWDC) székhelye Lagosban található, egy olyan összetett városi szövetben, amely történelmi épületeket és a kortárs építészet széles értelmezéseit foglalja magában. Az Adeyemo Shokunbi által vezetett projekt célja, hogy hozzájáruljon Nigéria építészeti nyelvéhez az őshonos anyagok reneszánszával.

A nigériai épületfestés nagymértékben támaszkodik a kézi csiszolási technikákra a sima felületek elérése érdekében. Ezek a módszerek azonban egyenetlen és hullámos épületfelületeket eredményezhetnek. Ez volt a PWDC fő motivációja a projektek megtervezésekor, hogy kezdetben Tirol felületeket használjanak, amelyek textúrázzák az épületek felületét.

A vállalat kezdetben a tiroli technikát használta sötétebb színek felfedezésére, amelyek legyőzhetik Nigéria trópusi éghajlatának poros természetét, és megőrizték az épület felületének tartósságát. Shukenbi szerint azonban ez olyan tervezési problémákat okozott, amelyek megkérdőjelezték a nigériai épületek esztétikáját és építészeti nyelvezetét.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb