Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Rólunk írtákZöld építészet

A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége különdíjat adott a kenderbeton hazai fejlesztőjének

Különdíjat kapott a kenderbetonból házakat építő Café Plusz Kft a „Tulipán Díj a Fenntarthatóságért” , mely díjat a Holland Királyság magyarországi Nagykövetsége hozta létre.

Cél, hogy minden évben elismerje azokat a kkv-kat, start-up vállalkozásokat, vállalatokat vagy nonprofit szervezeteket, amelyek egy adott iparágban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a fenntarthatóság érdekében.

A Nagykövetség azért választotta ezt a témát, mert Hollandia élen jár az európai körforgásos átállásban és a Holland Nagykövetség azért dolgozik, hogy a tudásmegosztás révén együttműködésben jöjjenek létre hasznos fenntartható megoldások.

Az építési projekteket holisztikus, fenntarthatósági megközelítéssel lebonyolító hazai építésziroda, az Equinox International nyerte a magyarországi holland nagykövetség Tulipán-díját csütörtökön. Különdíjat is kiosztottak, amit egy forradalminak ígérkező alapanyagból, a kenderbetonból családi házakat építő Café Plusz Kft. nyert el és Horesnyi Béla vett át.

Az úttörő hozzáállást díjazta Hollandia magyarországi nagykövetsége, amikor csütörtökön, a hatodik Körforgásos Gazdaság Csúcstalálkozón, amikor Désirée Bonis nagykövet első alkalommal osztotta ki Tulipán-díjat és különdíjat a fenntarthatóságért.

A vállalkozás az ÉVOSZ és a MAKÉSZ tagja, ezért különösen büszkék vagyunk a díjra.

Az ipari kender a növekedésének 4-5 hónapjában annyi CO2-t köt meg, mint egy 60 éves kifejlett fenyő erdő 1,5 év alatt. Ennél karbonsemlegesebb alapanyag jelenleg nem áll rendelkezésre az építőiparban.

A kenderbeton házakról ide kattintva olvashat bővebben, az ipari kendertermesztés és építőanyag gyártásról pedig ide kattintva lehet tájékozódni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb