Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

RESET MATERIALS A fenntartható építészet felé

Kiállítás nyílt a Copenhagen Contemporary-ben, amely azt mutatja be, hogyan nézhet ki egy kísérleti bioanyagokból készült város.

„Fedezze fel a művészet és az építészet fenntartható metszéspontját: A jövő újjáépítésének anyagai, amikor megnyitjuk a nagy kísérleti kiállítást a t Anyagok – A fenntartható építészet felé.” – olvasható a kiállítás weboldalán.

Az építőipar ma az egyik legszennyezőbb emberi tevékenység a bolygón, amely a globális CO2-lábnyom közel 40%-áért felelős. Ennek nagy része az anyagok előállításából és hulladékából származik. Ezért az építészek és az építőipar, valamint általában a társadalom számára sürgősen szükség van arra, hogy gyökeresen átalakítsuk, hogyan szerezzük be, építjük meg és lakjuk épített környezetünket.

A Reset Materials az építészet jövőjét vizsgálja új, úttörő, kísérleti építőanyagokból készült művekkel. Tíz, építészekből, művészekből és anyaggyártókból álló interdiszciplináris csapat egyesíti kreatív erőit, hogy bemutassa a szén-dioxid-kibocsátás utáni építészet felé mutató, meggyőző elképzeléseit.

A kiállítás középpontjában az újonnan kifejlesztett vagy újra felfedezett helyi anyagok – az újrahasznosított műanyagtól vagy szilíciumtól kezdve a növekvő organizmusokig és biogén anyagokig, mint a micélium, a csalán, az agyag és a kender – mintái és teljes léptékű tanulmányai állnak, amelyeket a csapatok gyűjtöttek, termesztettek, újrahasznosítottak, dekonstruáltak és újrakomponáltak.

A végleges művek olyan anyagtöredékek formájában kerülnek kiállításra, amelyek lehetővé teszik a látogató számára, hogy egyénileg találkozzon az anyagok folyamatával és építészeti, funkcionális és esztétikai potenciáljával.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb