Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Tengerparti ház, a chilei stégek házak koncepciója alapján, a fenntarthatóságra koncentrálva

A chilei Matanzasban található 128 négyzetméteres Prat-House 2021-ben készült el Raimundo Gutiérrez, az ERRE Arquitectos iroda munkatársa által.

A keskeny ház merőlegesen áll a tengerre. Gutiérrez szerint a cölöpöket úgy tervezték, hogy minimalizálják a tájra gyakorolt hatást, és maximalizálják a tengerrel való kapcsolatot. Ennek eredményeképpen a ház oszlopok és átlós fagerendák sorozatán nyugszik az 1660 négyzetméteres telek természetes terepe felett.

A ház egy fém főszerkezetből és egy belső favázból áll, 3,2 méter hosszú egységeket használva az anyaghasználat optimalizálása érdekében. A külső burkolat fekete pácolt fenyőfából készült, míg a belső tér világosabb színű, hogy melegséget és könnyedséget sugározzon.

A ház északkeleti oldala teljesen beüvegezett, hogy a helyiségek megnyíljanak a kilátás és a természetes fény felé. A délnyugati oldal teljesen zárt, hogy az uralkodó szelektől és a szomszédos ingatlanoktól védve legyen. A zárt homlokzat körül egy sétány vezet az alaprajz közepén található bejárathoz.

A bejárattól jobbra két hálószoba és egy fürdőszoba található. A második hálószoba emeletes szobaként szolgál, emeletes ágyakkal, amelyek minden felületen illeszkednek a kitett fenyőfához. A bejárattól balra találhatók a közös helyiségek a nyitott konyhával, az étkezővel és a teraszra vezető nappalival. Az egész közös terület a tengerre néz, és az ingatlan leglaposabb pontján található egy emelt terasz, amely pihenőteraszként és kilátóként szolgál.

Az ablakkeretek, a díszlécek és a konyhaszekrények feketére vannak festve, így egy elegáns kéttónusú belső paletta jön létre.

A pince és a mosókonyha a földszinten található, és a pólusok egy nagy fedett területet hoznak létre, amely később grillterületté és egy második fürdőszobává alakítható. A ház tájolása és elrendezése lehetővé teszi, hogy a napfény szabályozza a belső tér hőmérsékletét és kényelmét, így az aktív fűtés és hűtés szinte szükségtelenné válik.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb