Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld Építés Hete - MakészZÖLD ÉPÍTÉS HETE szeptember 12-16.

HUXS faházak – HUXS-HOME Kft.

A HUXS faházak építése során a természet adta alapanyagokat használjuk fel.

A HUXS faházak alapelemei az úgynevezett fatéglák. Ezeket az elemeket párban alkalmazzuk a falazat
építésekor, a fatégla párok adják meg a falazat külső és belső oldalát, külső/belső főfalak és a
válaszfalak is ezekből az elemekből készülnek. A külső és belső fatéglákat összekötő elemek,
úgynevezett összehúzó elemek csavarkötés nélkül rögzítik egymáshoz.

A teljes födém és tető szerkezet is fából készül. Ehhez a szerkezetekhez a HUXS faházak alapanyagaként egy különleges fenyőfajtát, a Douglas fenyőt használjuk. Ezt a fenyőfajtát ellenállóképessége különösen alkalmassá teszi faházak építésére. A közelünkben Franciaországban és Törökországban honos, itt érhető el nagyobb mennyiségben. A fatéglák közt kialakított tér természetes alapanyagból készülő szigetelőanyaggal van feltöltve.

A falak valamint a tető és födém elemek szigetelésére fagyapot befúvásos szigetelést használunk. Kiváló szigetelési és párafelvételi tulajdonsággal rendelkezik. A nagy nyomás során behelyezett anyag pontosan illeszkedik a határoló épületszerkezetbe attól függetlenül, hogy a szigetelésnek kialakított részek esetleg nem szabványos mérettel rendelkeznek.

A végeredmény minden esetben egy homogén, hézagmentes, jó minőségű szigetelés lesz. Ezen anyagok használatával és a hagyományos építőanyagok (tégla, beton, polisztirol, kőzetgyapot) drasztikus csökkentésével tudjuk elérni, hogy a házaink építése lényegesen kevesebb CO 2 kibocsájtással jár, sőt a beépített fa alapanyagoknak hála, jelentős a már lekötött CO 2.

Nem elhanyagolható, hogy a HUXS faépület életciklusa végén újrahasznosítható, ezzel is csökkentve
karbonlábnyomát. Folyamatos tárgyalásokkal sikerült a HUXS faházak magyarországi és európai gyárátási és forgalmazási jogait megszerezni, így 2021 decemberében – ezen tárgyalások eredményeként – elkészülhetett első mintaházunk Magyarország egyik legszebb pincefalujának, Nemesnádudvarnak egy frekventált helyén.

Ide várjuk az érdeklődőket előzetes bejelentkezés után 2022. szeptember 12 és 16 között. Cím: 6345 Nemesnádudvar, Petőfi u 3. Előzetesen bejelentkezni a következő telefonszámon lehet: 06-30/472-7693, vagy emailben: huxs.fahaz@gmail.com

Webcím: http://huxs.hu

/ Füstös Zoltán / műszaki referens / HUXS faházak /

A projekt részletes bemutatására workshopjaink is kiválóan alkalmasak melyeken a látogatók testközelből láthatják a kivitelezés folyamatát és megtapasztalhatják mennyivel másabb természetes alapanyaggal rendelkező házban dolgozni, lenni. 


A Hét programjainak főtámogatója

Ezüstfokozatú támogató

Bronzfokozatú támogató

Találkozzunk a hét programjain!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb