Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld Építés Hete - Makész

Nemzetközi Zöld Építés Hete 2023, a HuGBC szervezésében. „Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!”

Építsd a jelent, alakítsd a jövőt! – 2023-ban az eddiginél még színesebb programokkal várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 11. és 15. között.

Az egy héten át tartó rendezvényt a HuGBC szervezi és a Makész is csatlakozott a kezdeményezéshez az idei évben is. A programok lentebb olvashatóak.

Globális átalakulásra van szükség ahhoz, hogy egészséges összhang jöjjön létre a természet és az emberiség között minden egyes szektorban. Különösen fontos az átalakulás az építésgazdaságban és az ingatlanszektorban, hiszen az épületekkel kapcsolatos kibocsátások a teljes globális szén-doixid lábnyom 37%-át teszik ki. A fenntarthatósági célok teljesítéséhez és az építési ágazat karbonmentes átalakulásához most kell konkrét, hatékony intézkedéseket tenni.

Pontosan ezért lett az „Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!” a szlogenje az idei Nemzetközi Zöld Építés Hetének. Most kell a megfelelő építőelemeket megfognunk a működőképes és fenntartható jövő felépítéséhez. Így elkerülhetjük rendszereink összeomlását és a klímaváltozás okozta társadalmi és gazdasági problémákat.

A World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő programsorozaton jövőbemutató gyakorlati példákkal, szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkákkal várnak minden Kedves Érdeklődőt.


Az alábbi linken érhetőek el a HuGBC rendezvényei: https://www.hugbc.hu/esemenynaptar

A MAKÉSZ az idei évben is csatlakozik a HuGBC által szervezett Nemzetközi Zöld Építés Hete programsorozathoz.

A MAKÉSZ tagjainál fenntartható, alacsony rezsiköltségű, természetes alapanyagokból készült technológiákat, házépítéseket lehet megtekintetni.

MAKÉSZ Programja a Nemzetközi Zöld Építés hetén:

 • SZEPTEMBER 11-16-ig, hétfőtől szombatig, hétköznap reggel 8 órától délután 17 óráig, hétvégén 9 órától délután 13 óráig látogatható 2 darab moduláris ház és megtekinthető egy készházakat gyártó üzem.
  Helyszín: Kp Sales House Kft, Tököl, Vince Tanya.
  Navigációs link ide kattintva érhető el. 
  Telefonszám: 06-20/444-44-24, 06-1/5-06-06-06 (Tolnai Melinda és Zsebő Zsanett kollégák segítenek az időpontfoglalásnál)
  E-mail: info@kp.hu

  Weboldal: https://kp.hu
  Javasolt az időpont egyeztetés, mert 3 kolléga várja a vendégeket, aki bejelentkezik, természetesen annak nem kell várakoznia.

 • A Merkbau-Merkwood telephelyén is megtekinthető SZEPTEMBER 11-16-ig egy moduláris CLT ház.
  A bemutatás előzetes bejelentkezés után lehetséges
  Cím: Kiskunhalas, Cseresznyés utca 15
  Navigációs link ide kattintva érhető el. 
  A mintaházat Gyöngy Előd mutatja be.
  Bejelentkezést az alábbi e-mail címen lehet elvégezni név, cím és telefonszám megadásával: info@merkwood.hu
 • SZEPTEMBER 12-én a NaturicaGroup gyulai székhelyén lesz termék bemutató természetes építőanyagokból, melyet Bíró Péter ügyvezető, nemzetközi épületbiológus, IBN szervezésében valósul meg.
  A bemutatóteremben 45 perces előadás keretében a résztvevők megismerkedhetnek a természetes hő-és hangszigetelésekkel, rétegrendekkel, minősített gyári vályog építőanyagokkal, festékekkel és dekoratív felületképzésekkel. Az említett anyagok megtekinthetőek, lehetőség van azonnali kérdésekre. A program második felében a regisztrálók 30 perces előadást hallgathatnak meg az épületbiológiai méréstechnikáról és a nemzetközi egészségügyi határértékekről, nemzetközi példákról (pl 4 szintes plusszenergiás könnyűszerkezetes irodaházról, óvodákról).
  Helyszín: Gyula, Temesvári út 57 – NATURICA irodaház II.emelet 4-es iroda

  Navigációs link ide kattintva érhető el. 
  Pontos időpont telefonon vagy e-mailban kerül egyeztetésre.
  Elérhetőség: Telefon: +36-70/3639868, E-mail: office@naturicagroup.hu
  Weboldal: http://naturicagroup.hu

 • SZEPTEMBER 13-án 15 órakor. Online Green Talk előadás lesz
  Horesnyi Bélával Kenderbeton házak és Kárpáti József építési tanácsadó közreműködésével lesznek az előadások. Olyan lehetőségeket mutatnak be, melyekkel már most elérhető a nettó zéró karbon mérleg.
  Bővebb információ: https://www.hugbc.hu/rendezvenyek/green-talk-szeptember-karbonsemleges-epitesi-termekek-es-technologiak-a-klimavedelem-erdekeben/2244

 • SZEPTEMBER 14. Sopron mellett, Pereszteg településen tekinthető meg egy építés alatt lévő fenntartható készház, mely CNC gépsoron készült, de legnagyobb érdekessége, hogy nem hossztoldott, hanem BSH rétegragasztott tartóból készült. Az épületen szeglemezes tető került elhelyezésre és STEICO Protect szigetelés kerül fel az épület külső oldalára, míg a falakban Steico Floc szigetelés készül.
  Navigációs link ide kattintva érhető el. 

  Megtekintés előtt egyeztetni szükséges az időpont miatt.
  Bogdán Attilát lehet keresni az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen: +36 20 9514 625, info@platanplan.hu

 • Szeptember 14 és 15.-én Lentiben a Németh-Fa székhelyén megtekinthető egy moduláris ház és több épülő környezettudatos favázas épület. Természetesen az üzem látogatására is lehetőség van. Előzetes bejelentkezés szükséges.
  Navigációs link ide kattintva érhető el. 

  Kizárólag előre bejelentkezés esetén van lehetőség az épületek és az üzem megtekintésére.
  Jelentkezni Németh Lászlónál lehet a 06-30/99-45-153 telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb