Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Bemutatásra került Tokió új, egyik legzöldebb városi területe

A többszörösen díjnyertes brit tervezői és építészeti cég, a Heatherwick Studio bemutatja Tokió egyik legzöldebb városi területét.

Tokió szívében a Heatherwick Studio által tervezett új kerületet Japán egykori miniszterelnöke nyitotta meg. Az Azabudai Hills néven ismert projekt a Mori Building Co. Ltd. által irányított harminc éves regenerációs folyamat csúcspontja.

Az új negyed lakóépületekből, üzlethelyiségekből, iskolából, két templomból, művészeti galériákból, irodákból és éttermekből áll, amelyek mindegyike 2,4 hektár zöld, nyilvánosan hozzáférhető tájon belül helyezkedik el. A Heatherwick Studio a közterület és a dobogós építészet vezető építésze.

Thomas Heatherwick, a Heatherwick Studio alapítója elmondta a projekt kapcsán:

„Ihletet kaptunk, hogy olyan kerületet hozzunk létre, amely más módon kapcsolódik az emberek érzelmeihez. A kulturális és szociális létesítmények egy rendkívüli, háromdimenziós, felfedezhető tájjal kombinálva lehetővé vált, hogy a látogatók és a helyi közösség valahol találkozhassanak egymással és élvezhessék a nyitott zöld köztereket. Ez egy örömteli és egyedülálló nyilvános hely Tokió számára, úgy tervezték, hogy sok éven át ápolják.”

Tokió a régi és az új építészet szembeállítása, a nagy és kis épületek egymáshoz igazodnak. A dizájn a rétegek gazdag keverékét és a város sokféleségét és intenzitását ünnepli. A lakók és a látogatók találkozhatnak, és inspirálódhatnak egy új tájból, amely kiterjedt nyilvános kerteket, központi teret és The Cloud rendezvényteret foglal magában.

Jelenleg Tokió egyik legzöldebb városi területe, és folytatja a Mori Building Company azon elkötelezettségét, hogy kertvárosokat hozzon létre, ahol a táj egyszerre támogatja a természetet és az embereket.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folyatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb