Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Moduláris fahibrid rendszerek, mint a városok jövőjének kulcsa

Az előregyártás és a szétszerelés tervezése kulcsfontosságú az építés és építés jövője szempontjából. A keresztrétegelt fát és acélt tartalmazó hibrid építési rendszerek jelenthetik a választ a városfejlesztésre és a körzettervezésre, miközben a városok megbirkóznak a többcélú infrastruktúra iránti igényekkel.

Az NBBJ építészeti stúdió szerint a válasz határozott igen, mivel a globális gyakorlat arra ösztönzi a tervezőket, hogy „a kereteken kívül” gondolkodjanak a jövőbeli építési igények megtervezéséhez.

Véleményül szerint a várostervezőknek a „design to deconstruction” és a „design for disassemble” („dekonstrukciós tervezés” és „szétszerelésre való tervezés”) elveket kell alkalmazniuk, hogy alkalmazkodjanak a jövőbeli piaci trendekhez.

A „The Regenerative Lab” nevű új koncepciót bemutatva az NBBJ egy új, tudományosan megalapozott épületet tervezett, amely „alkalmazható más felhasználási esetekhez, például lakóépületekhez, majd szükség esetén vissza lehet alakítani laboratóriumokká.” A koncepció „igyekszik enyhíteni alulkihasznált tereket a városokban a változó igényekhez és ingatlanpiacokhoz igazodó infrastruktúra feltárásával.”

A globális tervezőstúdió határozottan támogatja a nagyobb fenntarthatóságot a tervezésben, azt állítva, hogy a moduláris anyagokat, beleértve az acélt és a laminált faanyagot is, úgy lehet alakítani, hogy az épületek könnyen újrahasznosíthatóak legyenek lakóhelyi, kereskedelmi vagy intézményi célokra.

A Wood Central által készített látványtervek egy nagy, hétemeletes épületet ábrázolnak, amely átlós lamellákkal borított függönyfalba van burkolva. Ezen kívül a központi átrium tér geometrikus fa térfogatokból áll, amelyek mindkét végén iroda- vagy lakóterek vannak elhelyezve.

A CLT használata nemcsak csökkenti az épület széndioxid-kibocsátását, amely a javasolt terv prioritása, hanem javítja az alkalmazkodóképességet is, miközben a belső terek mozgatható fal- és padlópanel-rendszerből készülnek, amely szintén könnyen konfigurálható.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb