Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld építészet

9 kender felhasználásával épült épület, amelyek megmutatják az anyagban rejlő potenciált

A kender egyre népszerűbb bioanyag a szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére és a fenntarthatóságra törekvő építészek körében. Ebben a cikkükben bemutatunk 9 épületet, amelyet a sokoldalú kendernövény felhasználásával építettek.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az építőiparnak bioalapú alternatívákat kell alkalmaznia a hagyományos szén-dioxid-intenzív építőanyagok, mint például a beton helyett, hogy kivegye a részét a kibocsátás csökkentéséből és a globális hőmérséklet-emelkedés korlátozásából.

Az egyik ilyen, egyre nagyobb figyelmet kapó alternatíva a kender. A marihuána növény gyorsan növekvő rokonát széles körben használják bioüzemanyagként és textilanyagként. Darshil Shah, a Cambridge-i Egyetem kutatója korábban a elmondta, hogy a kender kétszer olyan hatékonyan képes megkötni a légköri szenet, mint a fák. Az épületekben gyakran használják kenderbeton formájában – ez a kenderszálak és a mész kompozitja, amely tartós, jól szigetelő és penészálló.

Olvass tovább kilenc kender felhasználásával épült épületről. Kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb