Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld építészet

10 gyönyörűen biofilikus épület

A 2023-as évben a ‘biofilikus építészet’ témaköre kivirágzott a Pinterest vizuális felfedezőrendszerében. Ebben a cikkünkben 10 olyan projektet mutatunk be a növényekkel borított épületek gyűjteményéből, amelyekben rengeteg a természet.

A folyamatosan fokozódó éghajlati válság hatására egyre több olyan épületet építenek, amelyek olyan természetes elemeket tartalmaznak, mint a fény, a víz és a növényzet, azzal a reménnyel, hogy növeljék az emberi kapcsolatunkat a természettel, valamint hogy elérjék a nettó nullás célokat. Az olyan nemzetközi építészeti stúdiók, mint a TEF Design és a Woods Bagot, úgynevezett biofilikus építészeti megközelítést alkalmaznak.

Görgess lefelé 10 növényzettel borított épület megtekintéséhez, amelyek a növekvő biofilikus építészeti trendet tükrözik a Pinteresten:

Jakob Rope Systems gyár, Vietnam, a Rollimarchini Architects és a G8A tervei alapján

A Rollimarchini Architects és a G8A Architects stúdió együttműkéséből született a svájci Jakob Rope System vállalat számára készült gyárépület.

Az ipari komplexum két egymásra merőleges szárnyból áll, amelyek homlokzatát zöld növényzetrétegek töltik ki, amelyek védelmet nyújtanak az eső és a nap ellen, valamint segítenek a levegő tisztításában. A gyár tervezésénél a tipikus vietnami falvakat vették alapul, amelyekben általában két-háromszintes épületek veszik körül az udvart.

A Kampung Admiralty, Szingapúr, a thaiföldi Forest House, a WOHA kivitelezésében

A szingapúri székhelyű WOHA tervezte a Kampung Admiralty-t, mely Szingapúr első integrált nyugdíjas közösségi projektje.

A vegyes használatú komplexum lakásokat, egészségügyi létesítményeket és szociális tereket tartalmaz, és a 2018-as World Architecture Festivalon az év épületének választották. Az építmény tetején lépcsőzetes teraszokból álló tetőfelület található, amelyet helyi növényekkel borítottak be, és amely közösségi parkként használható.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb