Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ZÖLD ÉPÍTÉS HETE szeptember 12-16.Zöld építészet

Kender, mint fenntartható építőanyag

A Klímánk védelme, a CO2 kibocsátás csökkentése, a CO2 lekötése, a rezsicsökkentés mára kardinális kérdés lett! Hogyan lehet mindenkit bevonni, mindenkinek lehetőséget biztosítani, hogy a zöld építési technológiákat, felújítást igénybe vegye?!

A MAKÉSZ tagjai is bemutatókkal, tájékoztatókkal vesznek részt, hogy korrekt adatokkal, felépült, vagy épülő házakkal mutassák be a fenti célokat elérő zöld technológiákat! Alább a kender ház bemutatójáról adunk tájákoztatást:

kenderhazak.hu szerepvállalása a szeptember 12-16 közötti ZÖLD ÉPÍTÉS hete rendezvénysorozaton:

Horesnyi Béla, kenderház szakértő

-Aktív kommunikáció közösségi csatoráinkon az esemény időtartama alatt, valamint a domaszéki bemutató házban kettő élő esemény. Mindkét alkalommal személyesen várjuk az érdeklődőket ahol, minden kender és karbonsemleges építkezéssel, valamint jelenlegi blokklác technológiai fejlesztésünkkel kapcsolatos kérdésre válaszolunk. Az esemény linkjét csatolva küldük a mai napon.

Az események dátuma: 2022.09.14 15:00-tól illetve 2022.09.15 15:00-tól. Azoknak akik esetleg nem tudnak személyesen megjelenni egy élő bejelentkezés alkalmával is megpróbálunk válaszolni amennyiben erre lesz igény. Eltérő időpontra többen jelentkeznek, akkor megszervezzük a látogatás lehetőségét!

A kender jótékony hatásának ismerete és a kenederházak egészségre gyakorolt pozitív hatása egyre szélesebb körben válik ismertté.

kenderhazepites.hu célja 2014 óta, hogy országszerte olyan költséghatékony és karbonsemleges kenderházakat építsen melyek a tökéletes páraháztartás mellett egy allergiamentes környezetbarát életteret biztosítanak.

Tetszőleges falvastagság mellett a szigetelés is elhagyható ugyanis a kenderbeton fal és szigelető anyag is egyben. Kiemelkedően jó hőszigetelő tulajdonságai mellett hőtároló képessége is magas. Fontos szempont, hogy a kenderházak építésének környezetre gyakorolt hatása csökken, ugyanis a növény CO2-t köt meg növekedése során és oxigént termel, mely talán az egyik legkiválóbb tulajdonság a sok közül. Ellenáll a rovaroknak. Meglévő falak szigetelésére is alkalmas.

Egyetlen tonna kender közel 2 tonna széndioxidot abszorbeál. Ellenáll a tűznek melyet a Construman is prezentáltunk:

Újonnan induló projektünk a fenntarthatóság jegyében zajlik. 
A blokklánc technológia fejlesztésével lehetőséget próbálunk teremteni a leendőbeli házvásárlóknak, hogy az önálló tulajdon elérhetőbb közelségbe kerüljön.  A fejlesztés és támogatás segítségével a karbonsemlgességre hívjuk fel a figyelmet és azok számára adunk megoldást akik most, vagy 3-5 éves távlatban gondolkodnak építettni. A cél az, hogy a kender termelésével 2022-ben és 2023-ban új munkahelyeket hozzunk létre valamint a gyors és tartósan alacsony áron való kiszolgálás. 

3 hektárnyi kenderből felépíthető egy kb. 100nm-es ház. 

A projekt részletes bemutatására workshopjaink is kiválóan alkalmasak melyeken a látogatók testközelből láthatják a kivitelezés folyamatát és megtapasztalhatják mennyivel másabb természetes alapanyaggal rendelkező házban dolgozni, lenni. 


A Hét programjainak főtámogatója

Ezüstfokozatú támogató

Bronzfokozatú támogató

Találkozzunk a hét programjain!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb