Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A CollectiveProject újrahasznosította a bontási hulladékot a bangalore-i ház számára

A Debris Block House egy magánlakás Bangalore-ban, Indiában, közel a városközponthoz. A helyszínen egy régebbi épületből származó törmelékanyag felhasználásával sárbeton blokkokat hoztak létre és hasznosítottak a projekt építésénél.

A földszint nyitott alaprajzú, helyben öntött beton, a felső szinteken a falépítéshez használt tömbök szabadon maradtak. Az otthon közepén egy szoborszerű lépcsőház felülről fénnyel mosódik, stratégiailag elhelyezett tetőablakkal több szinten.

Ráadásul minden szinten nagy ültetők eltakarják az épületet a járókelők elől, ahogy az épület beleolvad a környező lombozatba. A gondos anyagválasztás ötvözi a múltat és a jelent az újonnan tervezett otthonban, amelyet kifejezetten a kortárs építészet és a környék szépsége és történelme közötti harmóniára alakítottak ki.

A ház felépítéséhez mész, talaj, cement és bontási törmelék egyedülálló keverékét öntötték tömbökké és csempékké. A keverék gyönyörű tónusos színeket eredményezett, a megnövelt tartósság hozzáadásával. A törmelék alapú sárbeton tömbök adták a ház nevét is.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb