Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Szakmai cikkek

MAKÉSZ németországi készház gyártóknál történt látogatása / első rész

Úgy gondoljuk, hogy a szakmai fejlődésünkhöz hozzátartozik és elengedhetetlen, hogy hazánktól nyugatra fekvő országokban működő piacvezető készházépítő cégekkel szoros kapcsolatot alakítsunk ki, hiszen a készházak-egyéb házak építésének aránya többszöröse a hazai piaci arányokhoz képest a könnyűszerkezet javára. 


Ezért az idén is, több MAKÉSZ védjegyes vállalkozás, köztük cégünk a Kp Sales House Kft-val, a Bergerházak Zrt-vel, a Németh-fa Kft-vel, az Alfa Készház Kft-vel és új MAKÉSZ tagunkkal az Etsberger Kft-vel, a MAKÉSZ és a Lignomat Kft szervezésében Németországban járt egy szakmai úton, ahol a nyugati készházépítési trendeket, bioházépítészeti megoldásokat, készház gyártást, készház gyártó automata gépeket, valamint a nulla energiás épületeket vizsgáltuk és több előadáson, kiállításon és vezetett túrán vettünk részt. 

Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztünk a nyugati készházépítő kollégáinktól, ezért az eseményekről egy élménybeszámolót készítettünk, melyet a napokban teszünk közzé képekkel és videókkal ellátva. A németországi készház, könnyűszerkezetes házakkal, piaci trendekkel és innovációkkal kapcsolatban sok hasznos információt fogunk veletek megosztani.

Azt is bemutatjuk, hogy a német piacon egy-egy készházépítő vállalkozás milyen áron építi a házait és ahhoz milyen anyagokat használ fel. 

Az alábbi helyszíneken jártunk és mindegyikről külön cikket készítünk.


1. helyszín: Musterhäuser in Eugendorf (12 darab modern készházat bemutató készházpark, melyben prémium német és osztrák készház gyártók házai találhatóak, Helyszín: Musterhauspark 1, 5301 Eugendorf, Ausztria)


2. helyszín: Épületbiológiai intézet – Institute für Baubiologie + Nachhaltigkeit 

(Az épületbiológia az ember és az épített környezetének egymásra gyakorolt hatásaival foglalkozik. Különös tekintettel az egészségügyi, fentarthatósági, és esztétikai szempontok teljeskörű figyelembevételével.
Az épületbiológia egy átfogó oktatási rendszer, amely az ember és annak épített környezetének egymásra gyakorolt hatását vizsgálja.
Céljául azt tűzte ki, hogy egy szebb, természetközelibb, fenntarthatóbb lakó-és munkakörnyezetet hozzon létre. Helyszín: Erlenaustraße 24, 83022 Rosenheim, Deutschland)


3. helyszín: KAMPA GmbH. (Európa egyik legmodernebb, prémium készházgyártója, innovatív megoldásokat alkalmaz, melyekben alap a nulla külső energiaigény. Megnéztük a K8 elnevezésű 8 szintes iroda és bemutató központjukat, melynek évi energiafogyasztása 100€, illetve egy nulla energiás 3 szintes családiházukat is megtekintettük. Helyszín: Aalen-Waldhaus, Németország)


4. helyszín:  WEINMANN GmbH (A világ egyik legnagyobb faipari és készházipari gépgyártója, Helyszín: St. Johann, Németország. Itt megtekintettük az éves gépkiállításút a vállalkozásnak és a faipari robotizált gépek gyártását)


5. helyszín: HolzHaus Bonndorf GmbH (50 darab/éves teljesítményű könnyűszerkezetes, főként biologikus rétegrenddel készülő családi házak gyártója. Helyszín: Németország, Bonndorf település, Svájc határán a Fekete-erdőben )
Musterhauspark Bauzentrum Poing (készház bemutatópark és baucentrum)

6. helyszín: Baufritz GmbH (Évi 200 darab kiemelten energiatakarékos, BIO minősítésű készház gyártója. Az épületbiológiai irányelvek fő alkalmazója. Gyárlátogatás és több innovatív készház megtekintése. Helyszín: Memmingen, Németország)


7. helyszín: Musterhauspark Bauzentrum Poing (60 darab különálló, kiemelten energiatakarékos családi házat építettek fel különböző vállalkozások, melyek a hét minden napján látogathatóak. Helyszín: Senator-Gerauer-Straße 25, 85586 Poing, Németország)


Miközben kint volt a MAKÉSZ csapata Németországban, hazánkban zajlott a Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2022 Hogyan tovább ember? A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója című rendezvény, ahol a MAKÉSZ elnöke, Kárpáti József előadó volt. 
Mivel külföldön volt a MAKÉSZ csapatával, több helyszínről volt egy kis rövid bejelentkezés, melyet az alábbi videón lehet megtekinteni:

https://youtu.be/3OE35ddnR7M
A németországi élménybeszámoló, videók és képek 6 részre bontva kerülnek bemutatásra a következő két hétben. 

Javasoljuk, hogy kövesd az oldalunkat és ott azonnal tájékozódhatsz, ha elkészülnek friss anyagaink.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb