Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
készházak bemutatása

Így készül egy jövőbemutató, energiatakarékos ház

Egy Vas megyei, csendes, dimbes-dombos erdős kis faluban járunk, az osztrák határ közelében. Ideális hely „fészekrakásra”, különösen, ha valaki, mint az épülő ház tulajdonosai, igénylik a nyugalmas, szép környezetet és a természetes anyagokból épült otthont.

 A ház tulajdonosa tudatosan készülve, átgondoltan vágott bele az építkezésbe. Egy kiváló építész Lieb Roland Ferenc tervezőmunkája volt az első lépés a sikerhez: egy modern, garázzsal, nagy terasszal ellátott otthon. Mivel a gyors építkezés fontos kritérium volt, a tervező ajánlotta a könnyűszerkezetes technológiát, amely kiemelten energiatakarékos otthonok építésére is alkalmas. A tulajdonosnak fontos volt, hogy professzionális, megbízható generálkivitelezőt találjon, aki megépíti a házat és átvállalja a szervezés nehézségeit. A tervező tudott ilyen céget ajánlani: a Platánplán Mérnöki Irodát.

Tekintse meg a házról készült képeket:

Íme az elkészült kiemelten energiatakarékos készház:

A kívánt rövid idő alatt megszületett a kiemelten energiatakarékos épület. Elektromos energiából táplálkozó padlófűtés, hővisszanyerő szellőztetőrendszer és napelemrendszer biztosítja a korszerű, környezetbarát és energiatakarékos működtetést.

Kizárólag természetes anyagokat építettek be, farost- és cellulózszigetelést.

Az épület falai páradiffúzív megoldással készültek, a „lélegző falak” természetes klímát biztosítanak a háznak.

Az építkezéshez szükséges elemeket CNC technológiával rendelkező üzemben gyártották le. A nagypaneles technológia a minőséget, a gyorsaságot és a kiszámíthatóságot is garantálja.

 

Műszaki címke:

  • Hasznos alapterület: 175m2
  • Fedett terasz: 40m2
  • bruttó alapterület: 267 m2
  • Szerkezet: nagypaneles technológia, Thermofloc szigetelés, Steico homlokzati szigetelés Sto „lélegző vakolat” Dörken delta-Luxx párafékező fólia
  • A falszerkezet U-értéke: U=0,15W/m2K
  • A födémszerkezet U-értéke: U=,12W/m2K
  • A nyílászárók U-értéke: U=0,95W/m2K

 

A cikk a Gerendaházak magazinban jelent meg.
Írta: Szula János

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb