Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Hírek

Green Future Conference 2019

Az építőipar – amely évente a világ erőforrásainak csaknem felét fogyasztja és hatalmas környezeti lábnyomot hagy – alapvető ágazat a lineárisból a körkörös, fenntarthatóbb gazdaságra való átállásban.

Green Future Conference 2019

Az építőipar – amely évente a világ erőforrásainak csaknem felét fogyasztja és hatalmas környezeti lábnyomot hagy – alapvető ágazat a lineárisból a körkörös, fenntarthatóbb gazdaságra való átállásban. A körkörösség felé való elmozdulás hatalmas lépés, hiszen az érdekeltek szerepeinek és üzleti modelljeinek alapvető megváltoztatását jelenti olyan környezetben, ahol a kulturális, szabályozási, piaci, technológiai, edukációs és egyéb akadályok jócskán lassítják a folyamatot, Låna-Pengar.se.

Mind a versenyszférának, mind az állami szektornak óriási a felelőssége abban, hogy a körforgásos anyagok, termékek és szolgáltatások váljanak az új normává. Ez mind a vállalatvezetők, mind a politikai döntéshozók részéről merész hozzáállást igényel. Olyan hosszú távú megoldásokat kell bevezetniük, melyek új szokásokat, új együttműködési kereteket és új kreatív módszereket jelentenek. És ez nem könnyű.

Az épített környezetünk tekintetében a szabályozók, a beruházók, a fejlesztők, a tervezők, a kivitelezők, az építőanyag-gyártók és leendő bérlők szerepe ugyanolyan fontos, hogy a körforgásos gazdaság elmélete valódi gyakorlattá váljon.

Lényegében egy – az ipari forradalom előtti – természetes folyamathoz kell visszatérnünk, a folyamatos megújuláshoz. A természet semmit nem dob el, mert nincs olyan hely, hogy „el”.

A HuGBC célja, hogy élére álljon e gazdasági és társadalmi kihívásnak az épített környezet tekintetében, és kellő tudással vértezze fel a szakmát.

A Green Future Conference idei előadásai e cél érdekében külföldi és hazai jó gyakorlatokat vonultatnak fel, ötleteket és megvalósítható stratégiákat mutatnak minden érdekelt számára. Vendégünk, Hollandia egyike azoknak az európai országoknak, melyek élen járnak a körforgásos szemlélet megvalósításában és számtalan követendő példát tudnak bemutatni.

A konferencia végén rövid workshopra várjuk a résztvevőket, hogy együtt gondolkodással térképezzük fel és tegyünk ajánlást az építőipari szereplőknek az értéklánconk mentén kiaknázható körforgásos lehetőségekre.

REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTSON IDE

A konferencia tervezett programja
8.30-9.00 Regisztráció
9.00 Köszöntő és bevezető gondolatok
Barta Zsombor fenntarthatósági szakértő, a HuGBC elnöke

Köszöntő a konferencia vendégétől
Efstathios Andreou nagykövet-helyettes, Holland Királyság Nagykövetsége

A kormányzat tervei, stratégiája a körforgásos építésgazdaság megvalósítására
dr. Boros Anita építésügyért és infrastrukturális környezetért felelős államtitkár, ITM – felkérés alatt

A körforgásos gazdaság tudományos és gyakorlati összefüggései, relevanciája az épített környezeti ágazatban
Dr. Horváth Bálint egyetemi adjunktus, Kodolányi János Egyetem

Circularity in Buildings, how two principle Client types rule
Designing and creating circular buildings and business models for transition towards a circulair construction economy
Remko Zuidema, founder of BRIQS Foundation (NL)
10.50 Kávészünet
11.30 The CIRCL building in Amsterdam as pilot project
Circularity brought into practice. Lessons learned from designing and building a circular project. Integration of architecture and circular building principles.
Hans Hammink Architect Associate, Architekten Cie B.V. (NL)
Körforgásos Gazdaság Platform célok, tevékenységek
Márta Irén, ügyvezető igazgató, BCSDH

Jó gyakorlatok – Körforgásos innovációk, megoldások
– Alukönigstahl előadása
– A körkörös gazdaság a Saint-Gobain mint építőanyag-gyártó szemével – Szentesi Mária, műszaki és termékfejlesztési vezető (HuGBC alelnök)
– Circular solutions and climate-neutral operation at Irota EcoLodge – Lennard de Klerk, tulajdonos, Irota Ecolodge (NL), HuGBC tag

Jó gyakorlatok – Körforgásos innovációk, megoldások
– Skanska előadása
– Lépéskényszerből valódi értéket, avagy a Daikin vállalatcsoport válasza a fenntartható fejlődés kihívásaira – Zuggó Balázs ügyvezető igazgató, Daikin Hungary Kft.
– Kinnarps előadása
13.15 Fenntartható, vegetáriánus büféebéd és networking
14:15 Kitekintés – Körforgás megvalósítása az építőiparon kívül
Ifj. Bárány László, Master Good Kft. ügyvezető igazgató – felkérés alatt
Építési-bontási hulladékok a körforgásos gazdaságban
Petrovszki Krisztián ügyvezető, Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft.
Megújuló építészet – A Hungarian Nest+ projekt (Solar Decathlon innovatív házépítő verseny 5. helyezett)
Dr. Kondor Tamás DLA, megbízott általános és stratégiai dékánhelyettes és dr. Kósa Balázs DLA, adjunktus, PTE Műszaki és Informatikai Kar – adjunktus
Kerekasztal beszélgetés a blokk előadóival
A beszélgetést vezeti: Radványi Gábor főépítész, Futureal (HuGBC elnökségi tag)
15.45-16.45 Workshop
Munkaasztalokhoz várjuk a konferencia résztvevőit, hogy a közös gondolkodás után ajánlást fogalmazzunk meg együtt az építőipar számára a körfogásos gazdaságra való átállás lehetőségeire. Tesszük ezt a Gyártás, a Tervezés, az Építés, a Használat, a Bontás és az Újrahasználat területek mentén.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb