Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld építészet

Corian szilárd felület; fenntartható tereket hozzon létre

A DuPont Corian Design részlege aktívan halad a körkörös gazdaság felé, növelve az újrahasznosított anyagok felhasználását és csökkentve a Corian kemény felületű anyagok gyártása során keletkező hulladékot.

A Corian Solid Surface belsőépítészek és építészek tervezési megoldásait kínálja fenntartható életterek létrehozásához, és olyan megoldásokat kíván kínálni, amelyek „előmozdítják a körkörös gazdaságot, kezelik az éghajlatváltozást és segítik a közösségek boldogulását”.

A Corian Solid Surface tartós és könnyen javítható, így erőforrásokat és költségeket takarít meg. Lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy megőrizzék „termékeik belső értékét”. A Corian Solid Surface anyagok egyes színei 5-20 százalékban újrahasznosított anyagokból és alkatrészekből készülnek, amelyeket a Scientific Certification Systems (SCS) független tanúsító szervezet tanúsított.

Egy másik lépésként, amely a márkaismertség növelését célzó szélesebb küldetés része, a Corian Design egy tanúsított fenntarthatósági tanfolyamot is létrehozott, hogy „a fenntarthatóságot valósággá tegye az építőiparban és a tervezésben a következő évtizedben”.

Az anyag számos felületen használható a legkülönfélébb terekben, a fürdőszobai szekrényektől a konyhai mosogatóig, és célja, hogy segítsen az építészeknek és belsőépítészeknek megfelelni a legmagasabb szintű higiéniai követelményeknek a kereskedelmi, háztartási és közösségi terekben. A Corian Solid Surface felülete nem porózus, ami megakadályozza, hogy a szennyeződés, a penész és a baktériumok behatoljanak az anyagba és elszíneződjenek. Ezenkívül az anyag nem mérgező, hipoallergén és nem tartalmaz nehézfémeket.

Az anyag hozzáadásra került a Mindful Materials Library-hez, amely a márka szerint az antropogén környezet szimbolikus hatásának megváltoztatása és csökkentése az anyagok kiválasztásán keresztül, valamint az US Green Building Council LEEDS-jóváírásaihoz való hozzájárulásával. A felület megkapta az Eurofins Indoor Air Comfort Gold tanúsítványt is, ami azt jelenti, hogy „a legjobb VOC vizsgálati eredmény, amelyet egy független harmadik fél bocsátott ki, Európa-szerte elismert”.

A Corian Design a közelmúltban nyolc új színnel bővítette a kínálatát, kiegészítve a Corian Solid Surface termékcsalád meglévő 90 színével, amelyek célja, hogy a tervezők gazdag tervezési lehetőséget kínáljanak konyhák, bárok, fürdőszobák, recepciók és további belső terek számára. A Corian Design szerint stratégiáját az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési Céljai alapján dolgozta ki, és támogatja zászlóshajója, a DuPont Agenda 2030 fenntartható fejlődési céljait.

Forrás: www.kp.hu

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb