Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építőipari hírek

Befújt fagyapot napelem helyett az energia szükséglet csökkentésére

Jövő héttől megszüntetik napelemmel megtermelt villamos energiahálózatra való visszatáplálási lehetőségét Magyarországon.

“A legolcsóbb energia a fel nem használt energia” – így abban az esetben, ha csökkentjük az otthonunk hőenergia igényét, sokkal kevesebb villamos-energiára vagy gázra lesz szükségünk. Egy épület hőenergia igényét a legegyszerűbben és legolcsóbban úgy csökkenthetjük, ha megfelelő födém hőszigetelést készítünk. 

A ma épülő családi házak 80%-ának nem elegendő a födém hőszigetelése, egy 20-30 éves háznak pedig a legtöbb esetben egyáltalán nincs is hőszigetelése (jobb esetben salakot tettek a födémbe, hogy csökkentsék a hőveszteséget).

Mivel a meleg levegő felfelé száll, a legnagyobb hőveszteséget a födém tudja produkálni, így gyakorlatilag az utcát fűtjük. A házak rossz hőszigetelése, magas hővesztesége tehető felelőssé részben a klímaváltozásért és a magas CO2 kibocsátásért. 

Egy családi házban az elpazarolt energia 35 százaléka a falakon, 20 százaléka az ablakokon, 10 százaléka padlón keresztül távozik, jelentős, 35 százaléka pedig a tetőn, ha nincs megfelelő hőszigetelés. A padlásfödém hőszigetelése a legkisebb költségből kivitelezhető; ez a valódi rezsicsökkentés. 

A fagyapotnál természetesebb hőszigetelés sem most, sem pedig a jövőben nem áll majd rendelkezésre, hiszen természetes fenyőfából készül.

Hogyan készül a STEICO fagyapot szigetelés?

A puha fenyőfát faforgáccsá aprítják, majd egy termo-mechanikus eljárás során teljesen rostokra bontják. Így készül a befújásos szigetelés farostja, amelyet ezután szárítanak, tömörítenek és zsákokba csomagolnak, majd az építkezés helyszínre szállítják, ahol egy speciális nagynyomású géppel először fellazítják, majd befújják a falakba, födémbe, tetőtéri ferdesíkokba.  

A STEICO ZELL szigetelés köbméterenként 63 kg széndioxidot tud megkötni, ezzel egy 100 négyzetméteres családi ház 30 cm-es födém hőszigetelésével 1900 kg széndioxidot tudunk lekötni! 

További információért és az árakért kattintson ide!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb