Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld építészet

A FLORA egy tömeges fa kutatási pavilon a barcelonai erdők lombkoronájában

A Forest Lab for Observational Research and Analysis (FLORA) egy tömeges faépítmény, amely Valldaurában található, a barcelonai metropolisz központi erdejében, a Collserola Természeti Parkban.

A több mint 8,5 méteres magasságú mesterművet a parkon belül, szigorú fenntartható erdőgazdálkodási és nyomonkövethetőségi eljárásokkal beszerzett invazív fenyőfákból építették. Hetven fát vágtak ki és dolgoztak fel a mesterszakos hallgatók, hogy keresztlemezes fapaneleket, rétegelt gerendákat és tömörfa elemeket hozzanak létre. A FLORA rövid időre egy kutatónak ad otthont, aki a park biológiai sokféleségét fogja tanulmányozni, és a FLORA új időjárásmérő állomását fogja használni.

Úgy tekinthető, hogy a legkiterjedtebb zöldterület a nagyvárosi területen Barcelona, és több mint 8000 hektár (tizenhét kilométer hosszú és hat kilométer széles), a legmagasabb csúcs 512 méter (Tibidabo), Parc de Collserola egy természeti terület és a menekülés mind a Barcelonában élők és a szomszédos városokban.

A hegységben és a tenger közelében található, 190 különböző gerinces állatfajnak, aleppói fenyőerdőnek (Pinus halepensis) ad otthont, és becslések szerint 1000 különböző növényfaj és összesen 10 000 millió fa található itt. Ebben a környezeti környezetben építették fel az IAAC mesterszakos hallgatói az első olyan épületet, amely lehetővé teszi az erdő lombkoronájának megfigyelését: a FLORA-t.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb