Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A WAVR 3D nyomtatott hullámenergia-gyűjtőt tervez

A Wide Awake Virtual Reality (WAVR) nevű hawaii virtuális valóság (VR) vállalat bejelentette egy 3D nyomtatott prototípus kifejlesztését, amely az óceánban lebegve gyűjti az energiát.

A Wave Energy Converter (WEC) prototípus a csuklóin keresztül gyűjti az energiát a hullámmozgásból, és egy belső akkumulátorban tárolja azt.

A WAVR a Robogio Dynamics céggel való együttműködés révén 3D-nyomtatott műanyagból készítette el a közel 10 kilós prototípust. A vállalat olyan területek számára fejlesztette ki, ahol az óceánhoz kapcsolódó kis szárazföldek vannak. A WEC négyzetlábanként körülbelül három watt energiát képes termelni, ami körülbelül egynegyede egy hagyományos napelem teljesítményének.

A kezdeti prototípusok alkalmazásai között szerepel az energia felhasználása elektromos eszközök működtetésére. A WAVR alapítója, Clyde Igarashi szerint azonban a vállalat azt reméli, hogy végül „nagyobb intézményekkel” fog együttműködni, hogy olyan hullámfarmokat fejlesszenek ki, amelyek képesek nagy népesség számára energiát biztosítani.

Igarashi hozzátette, hogy a WAVR egyetlen nagy egység helyett több egységet tervez használni, és kifejtette, hogy a vállalat kisebb, moduláris kialakítású terveket hatékonyabban tudna kifejleszteni. A jövőbeli fejlesztések között szerepel a WEC konfigurálása is, hogy nap- és szélenergiát gyűjtsön.

A rendszer illeszkedik Hawaii azon céljához, hogy 2045-re 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó energiát használjon. John Waihee, Hawaii korábbi kormányzója és a WAVR jelenlegi tanácsadója szerint a hullámenergia hasznosítása nagy hasznára válna az államnak.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb