Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Új tervezési tanulmány, mely megmutatja, hogyan segíthet a társbérlet a lakhatás jövőjének alakításában

A lakásszektornak égető szüksége van innovatív gondolkodásra. A lakásválságra válaszul az MVRDV kiadott egy co-living design tanulmányt, amely különböző tipológiákat kutat és katalogizál, hogy új lehetőségeket teremtsen ennek a kialakulóban lévő, élénk szomszédságokat eredményező életformának.

A HUB fejlesztővel és a Bridges Fund Management fenntartható és hatásos befektetővel együttműködésben készült tanulmány olyan új megoldásokat javasol, amelyek tükrözik és beépítik a megosztás, a közösség, a rugalmasság, a mobilitás és az otthonról történő munkavégzés iránti társadalmi hozzáállást, miközben választ adnak az éghajlatváltozás, a megfizethetőség hiánya és a rossz gazdálkodás problémáira.

Ez az ötletsorozat kibővíti a társlakás-projektek tervezői és kivitelezői számára rendelkezésre álló lehetőségeket, az új fejlesztéseken át az újrahasznosított épületekig és terekig, a különböző demográfiai csoportok, életstílusok és közösségek számára.

A lakhatási válság olyan globális kihívás, amelyet számos probléma súlyosbít, és amely új gondolkodást és új megoldásokat igényel. Az Egyesült Királyságban a szociális válság és az éghajlatváltozás kezelésének szükségessége súlyos lakáshiányt okoz. Az ezekre a kihívásokra adott válaszok olyan lakásépítéseket eredményeztek, amelyek makacsul újrateremtik a status quo-t, nem orvosolják a hiányt, nem teremtenek elegendő megfizethető lakást, nem foglalkoznak a közösség iránti igénnyel és nem enyhítik a magányosságot.

Figyelembe véve a demográfiai, a társadalmi attitűdök, valamint a munkavégzés, a szórakozás és az utazás módjainak mélyreható, párhuzamos változásait, mi lenne, ha az érdekeltek rendelkezésére bocsátanánk egy olyan ötletkatalógust, amelyben számos, ha nem is az összes ilyen kérdésre választ lehetne találni?

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb