Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

„Az ÖKO-építkezés alapjai – a Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében” 

„Az ÖKO-építkezés alapjai – a Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében” című kétnapos konferencia volt a nyitórendezvénye a Magyar Építész Kamara által támogatott 14 részes konferenciasorozatnak Tökölön 2024. február 22-23-án.

A rendezvény kiemelt támogatói között szerepelt az ÉVOSZ és a MAKÉSZ, a rendezvénynek a Kp Sales House Kft. gyára és bemutatóterme adott otthont. A konferencia középpontjában az építőipar átalakítása és a fenntarthatóbb épített környezet kialakítása állt.

Dr. Kapros Zoltán, az Építésügyi és Közlekedési Minisztérium részéről a környezettudatos gyakorlatok, a karbonsemleges építés, valamint a természetes és hazai építőanyagok használatát ösztönző nemzeti stratégia jelentőségét hangsúlyozta.

Bíró Péter a nemzetközi ökoépítészeti trendekről beszélt, kiemelve a fenntartható gyakorlatokat és a természetes építőanyagok fontosságát az egészséges életmód és a 2050-ig elérendő klímacélok megvalósítása érdekében.

Borka Árpád kiemelte az építőipar CO2-kibocsátásának csökkentésének szükségességét, hangsúlyozva a hazai anyagok, például az ipari kender felhasználását különböző építési célokra. Szó esett az előregyártott és moduláris házépítési technológiákban rejlő lehetőségekről, amelyek a hagyományos helyszíni építési módszerekkel szembeni hatékonysági és minőségi előnyökkel járnak.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb