Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Új építésű, modern és energiatakarékos családi ház egy panellakások árából

Magyarországon egy új építésű, energiatakarékos családi ház ugyanannyiért épülhet, mint egy azonos méretű panellakás. Sőt, egyes településeken még kedvezőbb alternatívát kínálnak a panel- vagy téglaépítésű lakásokhoz képest.

Ehhez még hozzá kell számolni a városokban cca. 15-40, vidéki falvakban 3-15 millió forintot a telek megvásárlására, de ezért az összegért az új otthon alaprajza és belsőépítészete személyre lesz szabva. Nem beszélve a panel- vagy régi téglaépítésű lakásokhoz képest a közüzemi költségek akár harmadával, negyedével is csökkenthető.

Ráadásul egy új családi ház nemcsak egészségesebb és fenntarthatóbb, hanem fenntartása is olcsóbb, mint egy régi lakásé. 30-40 év múlva, amikor az új családi ház 40 éves lesz, egy régi lakás a hasznos élettartamának végéhez közeledhet, és kiterjedt felújításra szorulhat.

Az Otthon Centrum tanulmánya szerint 2023-ban egy használt tégla lakás átlagos négyzetméterára 560 ezer forint. A legdrágább lakások Veszprém, Debrecen és Érd városokban találhatók, ahol akár 700 ezer forint körül is mozoghatnak az árak négyzetméterenként.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb