Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A “jövő zöld negyede” épül egy volt autógyár helyén, Varsóban

Bemutatták a varsói Żerańban található egykori FSO üzem területének fejlesztési koncepcióját. A városi tanáccsal és a WXCA építészstúdióval együttműködve készített terv 12 000 lakást, valamint egy 10 hektáros új park létrehozását irányozza elő.

Az Okam 2021-ben vásárolta meg a Praga kerületben lévő területet. A fejlesztő azóta dolgozik az óriási, 62 hektáros telek fejlesztési koncepciójának megalkotásán. A munkálatok az ul. Jagiellońska első szakaszának részeként a tervek szerint 2025 elején kezdődnek. A teljes projekt megvalósítása mintegy 25 éves időtartamra fog kiterjedni.

Az Okam tulajdonában lévő telken a jövő multifunkcionális és fenntartható városát kívánják létrehozni. A kiindulópont a közösség megteremtése és a környezet gondozása volt. A fejlesztő és a WXCA és a Sawawa stúdió építészekből álló csapata más partnerekkel együtt egy építészeti alaprajzot dolgozott ki lakásokkal, oktatási létesítményekkel, valamint kiskereskedelmi vagy irodahelyiségekkel. A jelenlegi koncepció a Dawos által a varsói városháza megbízásából 2019-ben elkészített mestertervet követi.

„A telek megvásárlását követően több mint két éven át intenzíven dolgoztunk a helyi hatóságokkal és szervezetekkel, partnerekkel és szakértőkkel, hogy a volt FSO területének jövőjéről olyan közös elképzelést dolgozzunk ki, amely minden fél számára kielégítő. Mindenekelőtt az a vágy vezérelt bennünket, hogy egy olyan magas életminőségű helyet építsünk, amely megfelel a jelen és a jövő nemzedékek igényeinek.” – olvasható a beszámolóban.

Az F.S.O. PARK egy olyan hely lesz, amely egyesít, többek között az oktatás, az ökológia és a közösség gondolatai körül. Fenntartható revitalizáció, a történelmi elemeket új funkciókkal és modern, többek között környezetbarát megoldásokkal ötvözve.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb