Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az állatközpontú fajközi tervezés „túlmutat a fenntarthatóságon”

Egy új tervezési irányzat a bogarak és az állatok igényeit helyezi előtérbe az emberekkel szemben. Rima Sabina Aouf szerint a „fajok közötti tervezés” a következő lépés-e a fenntarthatóbb terek és tárgyak létrehozásában.

Egy, az állatok meghívására tervezett kiállítás, az emberek helyett a beporzók érzékszerveire optimalizált kert, valamint a madarak és rovarok számára fészkelődő zugokkal kialakított építészet része az újszerű megközelítésnek.

A Blast Studio 3D-nyomtatott szerkezeteket készített hulladék kávéspoharakból, ahol a micélium – a gombák fonalas része, amely építészeti és tervezési anyagként is alkalmazható – növekedhet. A tervezők fokozatosan optimalizálták a terveket, több ráncot és résekkel, amelyek megfelelnek az organizmus sötétséget és páratartalmat kedvelő tulajdonságainak, azon kapták magukat, hogy más fajokon is elgondolkodnak.

A stúdió most egy kültéri pavilonon dolgozik, amelynek bonyolult szerkezetű oszlopai katicabogaraknak, méheknek és madaraknak adnak majd otthont.

Ez a megközelítés nemcsak a nettó nullára törekszik, hanem a nem emberi szervezetekkel való együttműködésre is, hogy mindenki számára előnyös környezetet alakítson ki. Az alábbiakban néhány olyan újonnan megjelenő anyagi technológiát mutatunk be, amelyek mind az emberek, mind más életformák javát szolgálják.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb