Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld építészet

Szénbeton: a Henn és a Tu Dresden radikálisan újragondolja a beton megerősítését

A HENN és a Drezdai Műszaki Egyetem összefogott, hogy radikálisan újragondoljanak egy alapvető építészeti anyagot: a vasbetont.

A három C – Carbon, Concrete és Composite – után elnevezett CUBE a világ első olyan épülete, amely az acél helyett kizárólag nem fémből készült betonvasalást használ. A 2022-es év február 3-án rendezett gólyavető ünnepségen ünnepelték a 243 négyzetméteres laboratórium és rendezvénytér elkészültét a TU Dresden campusán, amely precedenst teremtett az építészeti és szerkezeti innováció terén.

EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INNOVÁCIÓ VALÓSÍTJA MEG A PROJEKTET

A CUBE Manfred Curbach professzor és a TU Drezda Szilárdépítési Intézete, valamint a HENN tervezői, építészek, anyagteljesítmény-szakértők, vizualizátorok és modellépítők együttműködésével jött létre. A projekt sikeres kísérlet volt az anyagtudomány és az innovatív építészet terén, köszönhetően számos technikai tesztnek, amelyek párhuzamosan zajlottak a két fél között.

A HENN által tervezett The CUBE szénbetont használ a mennyezet és a fal zökkenőmentes egyesítéséhez, egyetlen szerves formát hozva létre, amely a jövő környezettudatos tervezését tükrözi. A térfogat egy keskeny nyílással rendelkezik, amely átlósan fut végig az egész téren, és világos tetőablakokat biztosít az egész térben.

A CUBE egy nagyobb, a Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium által finanszírozott program bemutatóprojektje, amely a szénbeton lehetséges alkalmazásait vizsgálja. Ennek az anyagnak a használata rugalmasabb és erőforrás-takarékosabb építési folyamatokat eredményezhet, miközben a CO2-kibocsátás akár 50%-kal is csökkenhet. A The CUBE bevezetésével a HENN jelentősen hozzájárul a fejlett jövőbeli építési technológiákat alkalmazó projektek fizikai megvalósításához.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb