Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A hulladékválság egy “design által teremtett zűrzavar”

A hulladékválság egy “design által teremtett zűrzavar” – mondja a Design Múzeum „Waste Age” kiállításának kurátora

A londoni Design Museum-ban 2022 október 23.-án megnyílt Waste Age című kiállítás egy érzékeny témát boncolgat; hogyan járult hozzá a design a kidobás kultúrájának terjedéséhez, és hogyan segíthet az iparág egy olyan alternatív körforgásos gazdaság létrehozásában, amely nem zsákmányolja ki a bolygót?

A kiállítás három részlegen és több mint 300 tárgyon keresztül vizsgálja a globális hulladékválságot, valamint bemutatja a termék-, divat- és épülettervezők által újrahasznosított és természetes anyagok felhasználásával kidolgozott lehetséges megoldásokat.

A kiállítás központi tantétele, hogy ahogyan az emberiségnek volt kőkorszaka és gőzkorszaka, úgy élünk most egy olyan hulladékkorszakban, amelyet a kényelem és az egyszer használatos, eldobható termékek határoznak meg.

A kiállítás az ENSZ közelgő COP26 konferenciájával egyidőre időzítve arra törekszik, hogy a hulladékot a tervezők számára az éghajlatváltozás elleni küzdelem egyik fő fókuszpontjává tegye.

A cikk a www.kp.hu weboldalon jelent meg eredetileg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb