Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Stratégiák a városi áradások leküzdésére a latin-amerikai városokban

Brazíliaában az áradások és a földcsuszamlások mindennapos témák a helyi hírekben. 

Az Önkormányzatok Országos Szövetsége által készített tanulmány azt jelzi, hogy a déli esőzések és északon az aszályok közepette körülbelül 5,8 millió brazilt érintenek közvetlenül a katasztrófák 2023-ban.

Jelentős gazdasági károkkal, életvesztéssel vagy lakóhelyük elhagyásával kell szembenézniük. Sajnos a Brazil Éghajlatváltozási Testület (PBMC) arra figyelmeztetett, hogy Brazíliában és más latin-amerikai országokban az éghajlatváltozás miatt emelkedni fog a hőmérséklet, és jelentős változás következik be a csapadékmintázatban. Ez azt jelenti, hogy délen az embereknek alkalmazkodniuk kell az ablakukat ütő eső zajához, míg az északi lakosoknak történelmi szárazságra kell felkészülniük.

A városok véletlenszerű növekedése súlyosbította a természeti katasztrófák helyzetét, mivel az éghajlatváltozás egyre kiszámíthatatlanabbá teszi az eseményeket. Az árvíz sürgető probléma, amely érinti a városközpontokat, és a tervezés hiánya és a nem megfelelő vízelvezető rendszerek közvetlenül befolyásolják a földhasználatot, ami később átjárhatatlansághoz vezet.

Ez a kérdés nem korlátozódik a latin-amerikai nemzetekre; ez egy globális probléma, amelyet szemináriumokon vitatnak meg világszerte. Minden ország a maga módján foglalkozik a kérdéssel.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints idea folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb