Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Barry Wark homokot használt alapanyagként az íves, 3D nyomtatott fal létrehozásához

A Nàdarra formát ad az építészet és az ökológia körül kialakuló beszélgetéseknek, figyelembe véve az összes anyag összekapcsolódását az építészeti felületek tervezésében.

Ezt körkörös anyagok és 3D nyomtatási technológia felhasználásával teszi; minden épületen a növényzet növekedésének és mállásának elkerülhetetlen ünneplése; és olyan kétértelmű formákat hozunk létre, amelyek egyszerre természetesek és műalkotások, tükrözve egyre inkább szintetikus világunkat.

A projekt foglalkozik az anyagok és életciklusuk fontosságával az épített környezetben, fejlett 3D nyomtatási homoktechnológiát alkalmazva, az alkatrészeket akár 8 alkalommal is le lehet gyártani, beépíteni, majd a használat után újrahasznosítani. A Nàdarra kihasználja a 3D nyomtatási képességet, hogy gyakorlatilag korlátlan geometriai lehetőségeket hozzon létre anélkül, hogy bonyolult formakészítésre lenne szükség. Ez további környezeti előnyökkel jár, mivel ezért nem pazarol semmilyen anyagot, mint amennyit magukban az alkatrészekben felhasználtak gyártásuk során.

Az a felismerés motiválja, hogy végül minden épület erodálódik, foltosodik és az időjárás viszontagságai miatt a projekt célja, hogy megjelenítse a környezettel, más szóval az ökológiával való összekapcsolódását. Túllép a lehetetlenül tiszta építészet gondolatán, ehelyett réseket és zsebeket hoz létre a víz és a magvak visszatartásához, amelyek felgyorsíthatják és elősegíthetik a nem emberi szervezetek növekedését és jelenlétét a felületén.

A falforma olyan biofil tervezési elveket valósít meg, mint a multiskaláris részletesség, a szervezett összetettség és az erősen differenciált, de hasonló geometriák, amelyek a felületen belül növő moha kidudorodását és zsebre vágását idézik elő. Titokzatos tulajdonságokkal rendelkezik, mint a korát, eredetét és gyártási folyamatát övező kétértelműség. Vésőnyomok csíkos, mégis erodálódott és simított, mintha az időjárás okozta volna; az ősi konstrukció sztereotómiájával rendelkezik, mégis minden alkatrész olyan összetettséget alkalmaz, amelyet szinte elképzelhetetlen emberi kézzel készíteni.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb