Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Spyglass Treehouse: fenntartható otthon, kender szigeteléssel

A kaliforniai Sonoma megyében található Spyglass by Hometree az Artistree Home legújabb építészeti csodája.

Ez a 2023-ban elkészült, lenyűgöző faház bizonyítja, hogy a luxus és a környezettudatosság békésen megfér egymás mellett. A Spyglass, a modern dizájnt és a természet csábítását ügyesen ötvöző otthon több mint egy ház; a gyermekkori képzelet tiszteletére készült, egy 11 hektáros erdei menedékhelyen.

A Spyglass keletkezése abból a szeszélyes gyermekkori cselekedetből ered, amikor egy lehullott falevelet távcsővé alakítottak, hogy azon keresztül leskelődhessenek. Will Beilharz, az Artistree Home projekttervezője megosztotta a projekt kapcsán, hogy: „A két végén lévő dinamikus vágással a hengeres forma a lehajtott levél dinamikus mozgását idézi”.

Az eredmény egy 28 négyzetméteres rezidencia, amely 8 méter magasan a föld fölé magasodik, és vékony acéloszlopok által finoman alátámasztva minimálisra csökkenti a környezeti zavarokat.

A projekt nem csak dizájnjával bűvöl el, de a fenntarthatóság szimbóluma is; a PEFC tanúsítvánnyal rendelkező és hőre módosított Thermory Scots Pine fenyőből készült külső faburkolat eleganciát sugároz, miközben betartja a környezettudatos gyakorlatokat. A hőszivattyús vízmelegítő és a háromrétegű szigetelés, amely kendergyapot- és zárt cellás spray-habot tartalmaz, aláhúzza a csökkentett szén-dioxid-kibocsátás iránti elkötelezettséget.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints idea folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb