Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A Foster + Partners bemutatja új virtuális és kiterjesztett valóság eszközét, a befogadó tervezéshez

A Foster + Partners alkalmazott kutatási és fejlesztési csoportja létrehozta a VARID-ot (Virtual and Augmented Reality for Inclusive Design – virtuális és kiterjesztett valóság az inkluzív tervezéshez).

A City, University of London (City) és a UCL PEARL Lab együttműködésével tervezett VARID egy olyan tervezési eszköztár, amely a virtuális és kiterjesztett valóság technológiákat használja azzal a céllal, hogy támogassa a tudósokat, tervezőket és építészeket annak megértésében, hogy a látássérült emberek hogyan érzékelik környezetüket.

Az alkalmazott kutatási és fejlesztési csapat szerint számos látáskárosodás, köztük az időskori makuladegeneráció és a zöldhályog, a világ népességének jelentős részét érinti. Az előrejelzések szerint a társadalmak elöregedésével az elkövetkező három évtizedben megduplázódhat az ilyen esetek száma. A középpontban az áll, hogy mennyire fontos az építészek számára, hogy olyan befogadó tereket tervezzenek, amelyek mindenki számára kényelmessé teszik a lakó-, munka- és látogatóhelyeket.

A VARID valós idejű képfeldolgozási technikákat alkalmazva szimulálja a látásvesztés különböző tüneteit, például a torzulást, az elmosódást vagy a perifériás látás elvesztését. Ez a játékmotor kiegészítéseként létrehozott segédprogram számos kereskedelmi forgalomban kapható virtuális és kiterjesztett valóság eszközzel együtt működik.

A VARID emellett adatvezérelt koncepciókat használ, hogy a klinikai vizsgálati eredmények függvényében személyre szabott szimulációkat tegyen lehetővé.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb