Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Rohamosan változtatják az ideális városi környezet elképzelését a mesterséges intelligencia eszközei

A mesterséges intelligencia eszközei átalakítják a városi környezetről alkotott képünket.

Fabio Duarte és Washington Fajardo, az MIT tudósai azt írják, ha mesterséges intelligenciát használunk a jövő városainak megtervezéséhez, azzal a veszéllyel jár, hogy Jetson regresszív világa alakul ki, ha nem ismerjük fel a technológia stigmára és előítéletekre való érzékenységét.

A mesterséges intelligencia (AI) eszközei rohamosan változtatják meg a világ és a városi környezet felfedezésének és elképzelésének módját. Egy utalással rendkívül „realisztikus” ábrázolást tudnak készíteni egy városi jelenetről, de nem mindig a legjobban.

Az olyan mesterséges intelligencia eszközök, mint a DALL-E, a Midjourney és a GPT-4, amelyek milliárdnyi szöveges és vizuális bemeneten, valamint több milliárd egyéb paraméteren alapulnak, mintát mintát felismernek, és valóban lenyűgöző eredményeket produkálnak.

Ahogy Steven Pinker harvardi professzor egy interjújában elmondta, ez a „megértés látszata […] az öntudatos beszélgetésekhez szól.” Elképesztő, hogy az eredmények mennyire megbízhatóak és pontosak – egészen addig, míg nem azok.

A képek segítenek elképzelni és megváltoztatni a városok jövőjét. Lucio Costa néhány mozdulattal megragadta annak a modernista városnak a szellemiségét, amelyből Brazília lesz. Jacob Rees fotói a bevándorlók bizonytalan életkörülményeiről Alsó-Manhattanben segítettek megváltoztatni New York lakhatási és egészségügyi politikáját.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb