Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A NEOM bemutatja a The Line projekt terveit a 2023-as Velencei Építészeti Biennálén

A Velencei Építészeti Biennálé 18. nemzetközi építészeti kiállításán a NEOM bemutatta a „Zero Gravity Urbanism – Principles for a New Life” című kiállítást, amely a tervezett 170 kilométeres vonalú The Line város tervezési koncepcióit és kritériumait mutatja be, mely Szaúd-Arábia északnyugati részén épül tervek szerint.

A rendezvény célja az volt, hogy a közönség elé tárjon egy alternatív urbanisztikai jövőképet, amelynek kompakt kialakítása a hatékonyabb és fenntarthatóbb városfejlesztés mintájává kíván válni. Több mint 20 nemzetközileg elismert építész és tervező, köztük Sir Peter Cook, Massimiliano Fuks, Jean Nouvel és Ben van Berkel csatlakozott a tervezőcsapathoz a kiállítás megnyitója előtt. A kiállítás 2023-tól tekinthető meg, május 20-tól egészen szeptember 24-ig.

A kiállítás a történelmi San Gregorio kolostorban lesz látható, amely Velence egyik legrégebbi épülete. Belül a központi udvaron található egy nagyméretű NEOM modell, amely bemutatja a The Line és a természeti környezet integrációját. A The Line mellett számos más NEOM régiót is bemutattak, köztük Oxagon, Troyena és Sindalah.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb