Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Robottal szőtt szálak burkolják a textilipari egyetemi épületet Németországban 

A textilipar átfogó technológiáinak oktatási, kutatási és innovációs központja, a Texoversum a Reutlingeni Alkalmazott Tudományok Egyeteme új campus-bővítési tervének részeként került kifejlesztésre és megépítésre.

A textil konstrukció a tervezés témája mind funkcionálisan, a belső térben különböző tudományágak és tevékenységek szövésével, mind formailag, a reprezentatív szőtt külsővel, amely az épületet annyira megkülönböztetővé teszi.

Az első ilyen jellegű épület, amelynek homlokzata szén- és üvegszálas csempékből készült, az épület az innovatív rostalapú anyagok és textiltechnikák jövőbeli potenciáljának szimbóluma. A robotizált tekercselési eljárással az egyes csempéket a rendeltetésükre szabják.

Minden csempe öt sablon alapján készült, és úgy van elrendezve, hogy kövesse a nap útját, egyedi, többrétegű megjelenést hozva létre. Mindegyik csempe önhordó, és nem igényel külön teherhordó keretet.

A csempék lépcsőzetes elrendezése zavartalan kilátást biztosít a környékre. Amellett, hogy megfelel a nap- és zuhanásvédelem követelményeinek, valamint egyéb praktikus funkcióknak, a homlokzat esztétikailag és szimbolikusan is vonzó.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb