Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A 3D nyomtatás lehetőségeinek feltárása: Innovatív projektek 2023-tól

A 3D nyomtatásban rejlő lehetőségek hatalmasak, köszönhetően annak, hogy képes nagy mennyiségben tárgyakat előállítani, különféle anyagokat felfedezni és összetett terveket életre kelteni.

Idén építészek és tervezők feszegették a 3D nyomtatási technológia határait, hogy dekarbonizálják az építőanyagokat, ötvözzék a kortárs esztétikát a hagyományos építési módszerekkel, valamint a belső tereket és a homlokzatokat művészi és kézműves technikával töltsék be.

Íme néhány lenyűgöző és innovatív 3D nyomtatási projekt 2023-ból:

3D nyomtatott szigetelt falak újrahasznosított hulladékból

Az ETH Zurich kutatói a FenX AG-vel együttműködve kifejlesztették a cementmentes ásványi hab 3D nyomtatásának módszerét újrahasznosított hulladékból. Ezek a szigetelt falak csökkentik az anyagfelhasználást, a munkaerőigényt és az építési költségeket.

3D nyomtatott kiskereskedelmi belső terek újrahasznosított műanyagból

Az Ecoalf, az öko-divat vezető vállalata a Nagami tervezőstúdióval együttműködve egy fenntartható és hulladékmentes butik üzletet hozott létre Madridban. A projekt során 3,3 tonna műanyag hulladékot hasznosítottak újra, amely korlátlan ideig újrahasznosítható.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ie a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb