Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Restaurálják a Notre Dame-székesegyház fatetejét és tornyát

2023-ban jelentős előrelépés történt a Notre-Dame-székesegyház helyreállításában. Csaknem 1000 munkás vesz részt az erőfeszítésekben, mind a helyszínen, mind a műhelyekben Franciaország-szerte.

Az állványzatot szakaszosan eltávolítják, a Nagyorgonát, az ólomüveg ablakokat és a kovácsoltvas korlátokat restaurálják. A kulcsfontosságú szerkezeti elemeket, például a boltozatokat és a támfalakat javították vagy cserélték.

A hajó és a kórus favázát műhelyekben készítik elő a későbbi beépítéshez. Megkezdődött az ikonikus torony rekonstrukciója is. Összességében az előrehaladási jelentés folyamatos előrehaladást jelez a katedrális teljes helyreállítása felé.

Már folynak az előkészítő munkálatok, mint például a katedrális belsejének megtisztítására irányuló nagy kampány. A következő néhány hónapban az Établissement Public, a restaurálást irányító közügynökség pályázatot ír ki a műemlékek helyreállításában jártas cégek számára, hogy részt vegyenek a helyreállításban. A Notre-Dame székesegyház falain kívül folytatódik a Nagyorgona és a katedrális műalkotásainak restaurálása.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb