Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A SO-IL egy hullámos fémbőrbe burkolt brooklyni épületet tervez

A Brooklyn belvárosa tovább fejlődik, ahogy a helyi székhelyű SO – IL építészeti cég egy csillogó, új lakótornyot tervezett a Chapel Street 9. szám alatt. A projekt minden bizonnyal új mérföldkő lesz a felgyorsult New York-i negyedben, amely az elmúlt évtizedben gyorsan növekedett.

Luxus toronyházak sorakoznak a környéken, míg a Brooklyn Tower a város látképe fölé emelkedik. Csillogó, perforált homlokzatával a 9 Chapel kiemelkedő kiegészítésként csatlakozik ehhez az új épületek gyűjteményéhez, az elismert építészcsapat és a Tankhouse fejlesztő cég erőfeszítései révén. A 14 emeletes, szabadon álló társasházi torony hozzájárul a formatervezésű városi szövet kialakításához egy gyorsan fejlődő városrészben.

„Büszkén mutatjuk be a 9 Chapel-t, a második többcsaládos vállalkozásunkat Brooklynban” – mondta Florian Idenburg, a SO – IL társalapító partnere. „A Tankhouse-szal együttműködve továbbra is szilárd a közös törekvésünk, hogy átalakítsuk a városi életet. Az oldal sajátosságait kihasználva egy innovatív koncepciót vezetünk be: a környezetükhöz dinamikusan kapcsolódó otthonok gyűjteményét. Ez kivételes és lendületes megközelítést mutat a 21. századi New York-i élethez.” -tette hozzá.

A Chapel és a Jay Streets kereszteződésében álló 9 Chapel Brooklyn belvárosában fog megjelenni, a SO – IL által tervezett csillogó és hullámzó homlokzattal. Ez a hullámos, perforált könnyűfém borítás fényvisszaverő vászonként burkolja be a torony külsejét, amely megragadja és táncolja a fényt. Ez a dinamikus felület keretezi mind a közvetlen szomszédság, mind a Manhattan látképét. Az építészek tervezési szellemisége életre kel, ahogy a torony átlátszósága elmossa a határokat a belső és a külső között, elősegítve a környező városi tájjal való kapcsolat érzetét.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb