Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az otthonépítés alternatív megközelítése

A megfizethetőség akadályai oldalirányú gondolkodáshoz vezettek ennek az építésznek az új-zélandi Aotearoa Tasman régiójában található saját otthonában. A bérelt telken elhelyezkedő, kicsi, kétszemélyes, moduláris ház költözhető és bővíthető.

William Samuels új-zélandi építész és ausztrál partnere, Hannah D’Arcy az első otthonuk birtoklásának vágya ahhoz vezetett, hogy elválasztották a ház értékét a föld értékétől. Bérelt földre terveztek és építettek egy moduláris, költözhető otthont. A mai igényeknek megfelelően méretezett szerkezet a körülmények változásával átalakítható, bővíthető és áthelyezhető.

„Melbourne-ben éltünk, és 2018-ban úgy döntöttünk, hogy szülővárosomba, Nelsonba költözünk” – mondja Samuels. „Az építési és telekköltségek magasak voltak, ezért megvizsgáltuk, hogy a családtól béreljünk földet a birtokbiztonság érdekében.”

„Rövid távon elkerülhetnénk a felemelkedett telekárakat, és inkább a házszerkezetbe fektetnénk be, pénzt fordítva a minőségi tervezésre és anyagokra. Ez azonban megkövetelte, hogy a házat át lehessen költöztetni egy másik helyre, ha a bérleti szerződés lejár, vagy a jövőben a földvásárlás mellett döntünk.”

Az összesen 42 négyzetméteres hordóboltozatos kialakítás akkora, mint egy egy hálószobás garzonlakás. A lakástervezésből és -beépítésből származó helytakarékos ötleteket felhasználva a belső tér rendkívül lakhatóvá válik két személy számára, és családalapításkor is bővíthető.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb