Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Párizs újból betiltja a felhőkarcolókat a kialakult Tour Triangle projekt visszhangja után

Párizs újra bevezette a magassági korlátozásokat az új épületekre a városban a svájci Herzog & de Meuron stúdió által tervezett, vitatott Tour Triangle torony után.

A hónap elején bejelentett magasságkorlátozás szerint a francia fővárosban az új épületek magassága nem haladhatja meg a 37 métert, vagyis a 12 emeletet. Ugyanazt a párizsi tervezési törvényt alkotja újra, amelyet 1977-ben fogadtak el a Tour de Montparnasse, egy 210 méter magas irodatorony megépítése után, amelyet Eugène Baudouin, Urbain Cassin és Louis Huem de Maren építészek tervezett, és amely szintén jelentős vitákat váltott ki.

1977-ben egy magasságkorlátozás 2010-ig volt érvényben. Ezt Bertrand Delanoe volt polgármester hatályon kívül helyezte, és 180 méteres magasságkorlátozást írt elő az irodatornyokra és 50 méteres magasságra a lakóépületekre.

A tilalmat újra bevezették Anne Hidalgo polgármester bioklíma helyi városfejlesztési tervébe, amelynek célja Párizs szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. A lépést a Herzog & de Meuron által tervezett „Kerek háromszög” piramistorony építése is indokolta, amely 2021-ben kezdődött, és a tervek szerint 2026-ban fejeződik be.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb