Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A StarCrete egy betonszerű anyag, amely földönkívüli porból is előállítható

A Manchesteri Egyetem tudósai olyan betonszerű anyagot fejlesztettek ki, amely földönkívüli porból elkészíthető, és kolóniák létrehozására használható a Holdon és a Marson.

A STARcrete™, egy stabil saválló, kénalapú beton, rendkívüli korrózióállósággal, nagy fizikai szilárdsággal, magas fáradásállósággal és alacsony vízáteresztő képességgel rendelkezik. Jól alkalmazható olyan speciális alkalmazásokhoz, ahol egyedi tulajdonságaira van szükség.

Tulajdonságai és rendkívüli tartóssága egyaránt az STX™ nevű szabadalmaztatott kénmódosító kis mennyiségű beépítéséből ered. Ez az összetevő megakadályozza a makro kénkristályok kialakulását. Az eredmény egy stabil, orthorombikus kén alapú beton, jelentősen megnövelt tartóssággal.

A STARcrete™ és elődje, a Sulfurcrete® az eredeti kereskedelmi kénbeton, amelyet Dr. Alan H. Vroom, a Sulphur Innovations Ltd. munkatársa fejlesztett ki, és először 1976-ban került forgalomba Kanadában.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb