Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Parafa burkolat a külső homlokzatokon

Míg az expandált parafát hagyományosan a falak belső szigetelésére használják, az épületek külső felületén is alkalmazható. A 100%-ban természetes expandált parafa lapok használata az épület teljes külső burkolatához maximális hőszigetelést és jelentős hangszigetelést biztosít, miközben környezetbarátabb.

Éppen ezért döntött az anyag mellett Nate Dalesio építész is, aki egy parafa burkolatú otthont hozott létre magának és fiatal családjának New Yorkban. A Cork Heaven nevet kapott ház egy adaptív építészeti projekt, mely a meglévő alapot újra felhasználva, de szinte az egész épületet kicserélve született újjá.

A felújított, eredetileg 1937-ben épült ház a New York-i Westchester megyei South Salemben található. Az elhagyatott ingatlant szinte teljesen ki kellett zsigerelni, hogy lakhatóvá tegyék.

Az egyemeletes ház T-alakú alaprajzú, az egyik karban a közös helyiségek és a konyha, a másikban pedig három hálószoba és két fürdőszoba található. Az elkészült ház 232 négyzetméteres, a telek lejtése miatt a ház bejárati tornácára lépcsőn keresztül lehet feljutni. Belül egy kis előszoba található nagyméretű beépített tárolószekrényekkel és egy pult által a konyhától elválasztott púderszobával – ami vizuális gátat képez a két terület között.

A belső térben széles deszkás fehér tölgyfa padlódeszkák és fehérre festett falak találhatók. A tető profilját követő meredek mennyezetek tágas érzetet adnak a helyiségeknek, és számos tetőablak segít megvilágítani a lakótereket.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb