Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Átadták a természetnek a botanikus kert mellett épült otthon homlokzatát

Rácsos homlokzat és trópusi növények veszik körül ennek az otthonnak a falait, amelyet a helyi Wallflower Architecture + Design stúdió tervezett a szingapúri botanikus kert mellett.

A Touching Eden House nevű házat úgy tervezték, hogy a környező zöld növényzetet ünnepelje, és sötét fa rácsba burkolták. A ház egy lombos utcasarkon fekszik, és egy durva textúrájú kőfal határolja, amely befelé ívelve találkozik egy kapuval, amelynek geometriai mintázata megegyezik a mögötte lévő homlokzatéval.

A rácsos paravánt a Wallflower Architecture + Design tervezte a növények növekedésének ösztönzésére, és a kerti pavilonok ihlették. A különböző szögben elhelyezett függőleges elemeket úgy tervezték, hogy a fény játékát hívják elő a kültéren. A fa rácsot kissé hátrébb helyezték a fő külső falakhoz képest, amelyek nagyrészt üvegezettek, így egy üres tér keletkezett, ahol a stúdió fákat és különféle helyi növényeket helyezett el.

A kapun és a burkolt felhajtón túl egy süllyesztett bejárat vezet be a házba, amelyet a felső szintek konzolossága véd, és amely egy hosszú, megemelt platformra épült. Itt egy további rácsfal takarja a ház fő részét, további magánéletet biztosítva az útról.

A földszinten az előszobán kívül két konyha és egy étkező, valamint egy fürdőszoba található. A ház egyik oldalán egy márványpadlós, világos bútorokkal berendezett nappali található, amelyet padlótól a mennyezetig érő üveg tolóajtók kötnek össze a hátsó kert és a medence területével.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb