Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Összehozza-e a mesterséges intelligencia az anyagokat a kortárs építészettel? Kísérlet 6 építőanyaggal 

A mesterséges intelligencia (AI) bebizonyította, hogy sokféle alkalmazási területtel rendelkezik, és ez alól az építészetben sem kivétel. A generatív mesterséges intelligencia különösen népszerű eszközzé vált élénk és egyedi építészeti kompozíciók létrehozásában.

Ezek közül kiemelkedik a generatív mesterséges intelligencia, amelyek több milliárd paramétert használnak és természetes nyelv, szöveg-kép párok segítségével hoznak létre képeket.

Míg a kezdeti kérdés, hogy a gépek tudnak-e gondolkodni, megválaszolatlan maradt, az AI-algoritmusok legújabb fejlesztései olyan vizualizációkat hoztak létre, amelyek összehasonlíthatók az építészek által készítettekkel.

Ebben az összefüggésben ennek a cikknek az a célja, hogy megvizsgálja, hogyan értelmezi a mesterséges intelligencia az anyagokat vizuális reprezentációk kialakítására.

Ez a tanulmány egyetlen prompt használatával elmélyül az eredményekben, és rávilágít arra, hogy a generált vizualizációk hogyan jelezhetik az AI azon képességét, hogy a kontextusában értelmezze az épületet, és megértse az anyagok különféle alkalmazásait.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalán jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb