Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az építészet megőrzése: bontástól megmentett épületek történetei

Amikor városfejlesztésről van szó, egy építmény lebontására vagy újrahasznosítására vonatkozó döntésnek jelentős következményei lehetnek.

A kulturális és történelmi jelentőségről folytatott vitáktól kezdve az újjáépítés környezeti hatásaiig a megőrzés költségeivel szemben az építésztársadalom összefogott, hogy felelősségteljesebb értékelési stratégiákat keressenek.

Ez a cikk olyan épületek történeteit mutatja be, amelyeket egykor lebontás fenyegetett, de végül megmenekültek.

San Siro Stadion Milánóban, Olaszországban

A San Sirót, az ikonikus milánói Giuseppe Meazza stadionját a Lombardia Kulturális Örökségekkel foglalkozó Regionális Bizottsága nemrég mentette meg a bontástól, elismerve annak kulturális értékét.

A stadiont, mely az AC Milannak és az Inter Milannak ad otthont, a Populus „The Cathedral” nevű új stadionja váltja fel. Az 1926-ban épült San Siro az évek során jelentős módosításokon és bővítéseken esett át, aminek eredményeként felismerhető felső gyűrűképe lett, amelyet spirális tornyok támasztanak alá – ez a látvány a „kulturális érdekek országaként” ismert.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb