Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Mi az építészeti technológia, és hogyan változtatja meg a technológia az iparágat

Az építőipar bármely ágában dolgozó szakemberek jól ismerik az épített környezetet érintő aggodalmakat; amellett, hogy az építőipar a legnagyobb anyagfogyasztó és az összes szén-dioxid-kibocsátás 40%-áért felelős, az építőipari munka nagy mennyiségű hulladékot is termel, és nagy hasznát vehetné a körkörös tervezési elveknek. 

Az építési projektek közel háromnegyede általában túllépi a költségvetést, és az épületekre fordított kiadások közel fele a rezsiköltségekre megy el. A sokrétű kihívásokkal teli, gyorsan változó világban a technológia és a digitalizáció jelentős megoldásokat igyekszik nyújtani.

Az építőipar köztudottan lassan alkalmazkodott a különböző területeken terjedő digitalizációs hullámhoz. 2015-ben a McKinsey’s közzétette digitalizációs indexét, és a tervező- és építőipart a digitalizáció felé való haladásban a leghátulra helyezte. Az építőipari ágazatban a munkaerő elöregedőben van, a projektek iránti kereslet és összetettség növekedése egyre nagyobb, a munkavállalók termelékenysége pedig csökken. Még akkor is, ha az iparágat vonakodás és bizonytalanság sújtja, a digitális nyomulás egyre erősödik.

Mi az építészeti technológia?

Felismerve a technológia hasznosításának kritikus jelentőségét a digitális korban, az építészeti technológia olyan tudományterületként jelent meg, amely azt vizsgálja, hogyan hat egymásra a technológia és a tervezés. Ez a viszonylag új tudományág az épületek anatómiájával és fiziológiájával, valamint előállításukkal és teljesítményükkel foglalkozik.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb