Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Marc Thorpe Fremont House projektje egy önfenntartó ház, minimalista dizájnnal

New York nyüzsgő központja a végtelen szórakozásnak, az ikonikus felhőkarcolóknak és a nyüzsgő légkörnek. Marc Thorpe építész azonban egy másik perspektívát kölcsönzött ennek a soha meg nem telepedett városnak legújabb tervezésű Fremont House-al.

A New York-i Nyugat-Catskill-hegység közelében található ház a város berögzült arculatának kontrasztja, mivel fenntartható és ökológiai életet testesít meg csökkentett szénlábnyom mellett.

A Fremont House egy 100 négyzetméteres lakóház, amelyet azzal a szándékkal építettek, hogy hálózaton kívüli megoldásként szolgáljon. A ház monolit dobozos és téglalap alakú, helyben kapható feketített fából származik. A ház földszintje elég tágas ahhoz, hogy étkező, nappali és konyha is elférjen, míg a felső szinten két hálószoba, fürdőszoba és még egy terasz is helyet kapott.

A ferde tető hordozza a 16 paneles napelemes rendszert, hogy hasznosítsa a természetes energiát, így a lakosok kapcsolatban maradhatnak a környezettel. A minimalista dizájnt díszítő kabin megfizethetőnek bizonyul, mégis messze eltér minden átlagos otthon megszokott arculatától.

A sötét árnyalattal borított külső hővisszatartás forrásaként működik, mivel a zóna általában egész évben hűvös marad. A hosszú, homályos fekete ablakok gyönyörű kilátást és napsütést biztosítanak, miközben zökkenőmentesen egyesülnek a gigantikus kabinnal.

A ház belseje finom, pazar és gondosan kidolgozott. A tölgyfa padló, a vakolat falai és a pazar esztétika zökkenőmentesen ötvöződik, hogy megőrizze az elrendezés egyediségét. Az integrált fenntartható technológia képezi a magot, mivel a ház felülmúlja a többit az energiafogyasztás csökkentésével. Marc Thorpe megjegyzi: „A Fremont-ház a környezetünk és önmagunk iránti felelősség és tisztelet építészete.”

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb