Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Készház, könnyűszerkezetes ház építés árak 2024

2021-et a COVID határozta meg, majd jött 2022, amikor elkezdődött az orosz-ukrán háború, és ezzel a COVID-járvány érdekes, hirtelen vége.

Sajnos a világ egyes legnagyobb hatalommal rendelkező vezetői biztosítottak bennünket arról, hogy még ha nem a járvány, akkor is legyen valami más, de az nagyon negatív hatással legyen az emberek életére, politikai hovatartozásuktól függetlenül. A háború elsősorban az EU-n belül energiafüggőséget teremtett, ami minden termékre rányomta bélyegét, hiszen mindent mi gyártunk és szállítunk.

A jövő a környezetbarát és innovatív, elsősorban természetes alapanyagok felhasználásán múlik, a jövő évtől pedig a magyar kormány kiemelten kezeli a helyben előállított szén-dioxid-mentes technológiák alkalmazását.

Elengedhetetlen, hogy új otthonaink alapanyagai, építése, felhasználása, majd bontása teljes életciklus elemzésben karbonnegatív legyen, magyar és regionális építőanyagokból készüljön.

A fa vagy acél vázas, 100 négyzetméter körüli többletenergiával rendelkező, modern könnyűszerkezetes családi ház éves energiaigénye 0 forint, az éves rezsi költsége alacsony energiaigényű háznál körülbelül. Egy alacsony energiás ház éves rezsiköltsége 1120-200 ezer forint körül alakul. Ezzel szemben egy B30-as téglából épült volt energiaintenzív szövetkezet 2023-2024 éves villany- és gázszámlája jelentősen magasabb, bőven egymillió forint feletti összeg.

A minőségi szigeteléssel és modern berendezéssel ellátott lakások 2023-tól növelik piaci értéküket, hiszen jövő évtől bevezetik a lakások és házak zöld útlevelét, amely hozzáadott értéket jelent bankhitel igénylésekor vagy értékbecsléskor.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb